Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Grönt kök hos Malin Persson

Malin Persson är en hyllad inredningsbloggare på ELLE Decoration. Häng med från idé till färdigt resultat, se hennes köksmakeover och få tips om hur du kan piffa upp ditt eget kök!

Personligt och tidlöst

Hemma hos inredaren, bloggaren, föreläsaren och inte minst programledaren Malin Persson så har renoveringen av den fristående gästlägenheten precis blivit färdig.

Såhär skriver Malin:

– Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig; trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen.

Malin bodde i Italien i 15 år och detta har starkt influerat hennes smak och stil. Det är en härlig blandning av nytt, ärvt och fyndat. Hon älskar att gå på auktioner och är stamkund på Skånes alla antikaffärer.

Köket är hemmets hjärta

@malin persson_skåp
@malin persson_skåp

Köket är enligt Malin är hemmets hjärta, platsen där allt händer. Här samlas familjen för läxläsning, diskussioner, lek och förstås matlagning och bullbak med barnen.

– Jag satte in en stor köksö i mitt kök när jag renoverade för fyra år sedan och har inte ångrat det en sekund, skriver Malin.

Hennes kök, som är en populär sökning på inspirationssidan Pinterest, har helkaklade vita väggar och längs ena väggen står ett magnifikt svart skåp som fick följa med flyttlasset från Rom.

– Skåpet blev en utgångspunkt i köket, det var den första möbeln som jag visste att jag ville ha hemma hos mig.

Ett nytt kök till gästlägenheten

malinperssonkök1 och 3
malinperssonkök1 och 3

I början av året så började Malin att planera för en fristående gästlägenhet i sin källare. I maj månad, när byggdammet hade lagt sig, så började det roliga: Att välja ytskikt, färg och att inreda!

– Att våga med kulörer är helt rätt men de ska gärna kombineras på ett mjukt sätt och vara behagliga tillsammans.

Malin valde ett par enkla köksluckor i furu som hon sedan penselmålade i en härligt murrig grön kulör.
Efter några vändor hos Nordsjö Idé & Design-butiken i Limhamn så hittade hon till slut den perfekta gröna kulören med lagom mycket brunt och gult i.

Luckorna är målade med vår matta snickerifärg Ambiance Superfinish i kulören S 7010-G70Y.

Förvandla ditt kök

@malin persson_malin
@malin persson_malin

En ny kulör på skåpluckorna kan totalt förvandla ditt kök. Inspireras av Malins lyckade makeover och våga testa du med!

– Enkla Ikea-luckor kan bli så fina! Med sina olika ådringar och skiftningar framhävs träets naturliga uttryck jättefint, speciellt när dom är pensel-målade i mörk färg.

– Färgen ger köket en känsla av tradition, kvalitet och hantverk. Jag provade med ett par olika färger men fastnade ganska snabbt för Nordsjös snickerifärg S7010-G70Y.

Tips för att välja rätt färg och kulör

malin_persson_kök2
malin_persson_kök2

Väggkulören hos Malin är en aningens ljusare grön, också den från Nordsjö, och heter S 5010-G70Y. Gör som Malin och bryt av de jordigt mörka tonerna med lyxiga metaller, så snyggt!

Tips från Malin:

– Det är alltid svår att rekommendera en kulör då den ändras en del beroende på helheten och ljusförhållandena i rummet. Så ett tips innan du väljer kulör är att kolla hur kulören ser ut i dagsljus såväl som i lampljus på kvällen.

– Kulörer påverkas enormt av ljuset, både av tillgången på ljus och av vilken typ av belysning du väljer. En kulör som du sett här inne hos mig kanske inte bli lika snygg hos dig eftersom omgivningen spelar så stor roll. Ta med en provburk hem och provmåla lite innan du bestämmer dig!

Matt eller glansig?

– Jag har valt att måla med eleganta matta färger och det blir alltid snyggast tycker jag, speciellt när man målar med mörkare kulörer.

Så här gör du – Måla köksluckor

@malin persson_malin målar
@malin persson_malin målar

Vill du också piffa upp ditt kök? Så här gör du, steg för steg!

• Täck golv och möbler med golvskyddspapper och skruva bort knoppar och beslag. Plocka ner luckorna och lägg dem på en pall eller liknande.

• Tvätta av luckorna med Nordsjö Original Målartvätt för att få bort smuts och fettfläckar. Skölj med vatten och låt torka.

• Slipa och rugga upp ytan med sandpapper. Det är speciellt viktigt på snickerier som redan är målade eller lackade.

• Grunda luckorna med Nordsjö Original Häftgrund Snickeri. Om du behöver spackla över hål och ojämnheter gör du det efter att grundfärgen har torkat. Använd Nordsjö Professional Snickerispackel. När spacklet har torkat slipar du lite lätt igen. Glöm inte att borsta bort slipdammet ordentligt.

• Måla minst två lager med Nordsjö Ambiance Superfinish i vald kulör. Färgen har extremt bra utflytning och reptålighet och passar därför perfekt för målning i och på köksskåp eftersom den ger en väldigt hård yta och ett perfekt jämnt slutresultat.

• Låt färgen torka ordentligt mellan strykningarna.

Prova kulör utan att måla

Visualization
Visualization

• Ladda ner gratisappen Nordsjö Visualizer i Google Play eller App store för att testa olika kulörer på din vägg.

• Besök din Nordsjö butik för att hämta inspirationsbroschyr och kulörprover.

• Köp provbrukar av dina favoritkulörer för att testa hur de ser ut hos just dig.

Mer om Malin

Namn: Malin Persson

Bor: I en sekelskiftesvilla från 1908 i Malmö

Familj: Barnen Milo, Cleo och Tiago

Jobbar som: Inredare, bloggare på Elle Decoration, föreläsare och programledare

Blogg: malin.elledecoration.se

Instagram: @themalinpersson

Hämtar data, vänta...