Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Ljusblå sovrumsväggar och tak
Måla väggar med Nordsjö Årets färg 2022, Bright Skies™

Fräscha upp hemmet med Nordsjö Årets kulör 2022

Nordsjö Årets kulör 2022 Bright Skies™, är lätt och luftig och ger alla hem en fläkt av frisk luft. Läs mer om hur vi utser Årets kulör och hur den kan kombineras med trendiga nyanser i syfte att lysa upp alla rum...

För att kunna utse Årets kulör ber vi en internationell panel av designexperter att hjälpa oss förstå rådande trender och dela med sig av sina insikter kring vad som påverkar vårt sätt att leva just nu. I år blev vår diskussion digital innan vårt kulörexpertteam kunde inleda sitt arbete med att välja en kulör som reflekterade dessa rön – en kulör som kommer att kännas perfekt i våra hem under nästkommande år. 

Under de senaste 18 månaderna har våra liv vänts upp och ner, men vi har också fått tid att tänka över hur vi lever våra liv och omvärdera det som verkligen är viktigt. I samband med vår trendprognos diskuterade vi hur hemmets roll har förändrats, hur vital naturen är i våra liv, hur kreativitet och konst har gett oss trygghet och inspiration under restriktionerna, samt hur viktigt det är att ta till sig nya idéer och åsikter i takt med att vi försöker förändra världen till det bättre. 

Dessa diskussioner ledde oss fram till ett tema för Nordsjö Årets färg 2022 – en frisk fläkt – samt till själva kulören, som omfattar det vi kommer att behöva få ut av våra hem under år 2022. Bright Skies™ är en lätt och luftig blå kulör, en kulör som känns livfull, optimistisk och bra för själen. Det är dessutom en kulör som kan öppna upp våra hem och ge dem nytt liv. Runt denna kulör har vi skapat fyra paletter som låter dig fräscha upp dina boendeytor precis som du vill.

1. Kombinera Nordsjös Årets färg 2022 med Workshop-kulörer för att skapa ett livfullt utrymme som fungerar bra för såväl boende som arbete, avkoppling och mycket mer

Rum med öppen planlösning i rosa, blått och gult

När en boendeyta snabbt måste byta roll från hem till kontor eller klassrum behövs ett flexibelt universalutrymme. Tillsammans med Bright Skies™ kan kulörpaletten "Workshop" med sin kombination av ljusa, och upplyftande nyanser, hjälpa dig att skapa en inspirerande bakgrund - oavsett aktivitet. 

Klicka här för mer idéer och inspiration kring användning av Workshop-kulörer. 

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod?

Bright Skies™ T0.10.70 COTY22
Dark Montpellier F6.55.54
Nordsjö floating petal B6.05.73
Deep Rochefort F9.20.70

2. För in naturens positiva effekter i matsalen genom de friska gröna och blå nyanserna i paletten "Greenhouse".

Blå och grön matplats med fönster på respektive sida

De ljusa, naturliga kulörerna i paletten "Greenhouse" i kombination med Årets färg 2022 Bright Skies™, gör det enkelt att föra in friskheten från utomhus till dina inomhusmiljöer. I lantliga miljöer kan dessa kulörer komplettera omgivningarna – i stadsmiljö hjälper de oss att känna samhörighet med naturen. 

För mer idéer och inspiration kring användning av Greenhouse-kulörer, klicka här

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod?

Nordsjö horizons S9.03.81
Bright Skies™ T0.10.70 COTY22
Nordsjö Wilton blue R1.10.65
Denim Drift S0.10.50

3. Välj de mjuka, luftiga tonerna i paletten "Studio" tillsammans med Årets färg 2022 Bright Skies™, för en lugn plats som känns bra för själen

Bord, stolar och dukar mot neutralt färgad och randig vägg

Vi behöver alla en plats där vi kan ladda batterierna och bli inspirerade; en plats där vi kan fly vardagen. Genom att måla dina väggar med Studio-kulörer kan rummet få en behaglig, trygg känsla, och om du väljer ett randigt mönster skapar du dessutom en dramatisk mittpunkt. 

Klicka här för mer idéer och inspiration kring användningen av Studio-kulörer. 

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod? 

Bright Skies™ T0.10.70 COTY22
Nordsjö restful slumber T4.04.66
Restful Montrouge ZN.02.73

4. Experimentera med Salon-kulörer om du vill skapa ett utrymme som känns fräscht, öppet och välkomnande.

Blått sovrum med brun och vit vägg bakom sängen

Vi vill att våra hem är platser där vi kan känna oss trygga och ta till oss nya idéer. Salon-paletten är en kombination av mjuka neutrala och varma kulörer som kan ge dig en perfekt bakgrund hemmets samtliga rum. 

Klicka här för mer idéer och inspiration kring användning av Salon-kulörer. 

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod?

Bright Skies™ T0.10.70 COTY22
Intense Roubaix E4.06.35
Nordsjö Light Rochefort GN.01.89

Vill du ha idéer för att dela in ett rum i olika kulörer? Få inspiration i vår how-to-video.

Hämtar data, vänta...