Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Anna Kubel målar köksluckorna gröna

Förnya ditt hem med en ny kombination av kulörer

Kombinationen av färger, dess nyanser och hur de samverkar med varandra är det som kan skilja ett rum från att bara vara ett rum till att kännas som hemma. Fotografen och stylisten Anna Kubel skapar en helhet i sitt hem med nya kulörer från Nordsjö.

Anna valde tidigare att måla om sina köksluckor i den varma, mellangröna kulören Kubel Green Forest som är en del av den nordiska paletten från Nordsjö. Men för att lyfta Kubel Green Forest till ännu högre höjder fick två andra kulörer från Nordsjö också flytta in; den grön-beigea Restful Le Havre och den grå-beigea Misty Sarcelles. Tillsammans med det gröna Kubel Green Forest på Annas köksluckor skapar de en härlig färgsynergi tillsammans.

- De här tre kulörerna lyfter varandra och är målade på massor av ställen i vårt hus. De får vårt hem att kännas lugnt, skönt och är fina tillsammans. Jag vill gärna ha en röd tråd genom hela huset och det tycker jag att dessa tre kulörer hjälper till med.

Anna Kubel, fotograf och stylist

När Anna och hennes familj flyttade in i deras nuvarande hus var det mesta ljusgult och vitt och därför tyckte de att det många gånger kändes sterilt. De ville att huset skulle kännas mysigt, och med kombinationen av de nya kulörerna från Nordsjö uppnådde de känslan de var ute efter. 

- Jag gillar jordiga toner som går i beige och grått, de tröttnar jag sällan på. Det går fint ihop med vår övriga inredning och är lätt att bryta av med färger såsom grönt, blått och rosa. Prova att måla in både foder och dörrar i kulören Misty Sarcelles. Det har vi gjort i vardagsrummet som nu upplevs mycket större och slutresultatet blev väldigt harmoniskt på så vis.

Färg i köket i hemmet till Anna Kubel

Anna vill att kulörerna ska gå ihop på ett bra sätt. De ska antingen lyfta varandra eller bryta av helt. Anna har många detaljer i rosa hemma: bland annat ett skåp, kuddar och en sittpuff. Anna menar att rosa är en kulör som lyfter fram kulören på väggen och skapar en harmoni utan att det blir tråkigt.

- Jag väljer ofta en kulör på väggen som fungerar till det mesta och som gör det lätt att addera andra färger till rummet. När jag tittar igenom ett rum till ett annat är det viktigt för mig att färgskalan går ihop. Därför fångar jag upp kulören på väggen i ett rum på kudden eller pläden i rummet intill. Det påverkar känslan i huset och gör att kulörerna kommer igen på olika platser.

AnnaKubels hem i grøna färger

Färg spelar en stor roll för att ett hem ska kännas personligt och mysigt enligt Anna. Hon menar att allt går i princip att måla. Det kan vara trappan, golvet, köksluckorna, dörrar och element.

- Gå loss bland färgkartorna i din färgbutik. Gör en moodboard där du klipper och klistrar in dina favoritkulörer. Det är både roligt och ett väldigt bra sätt för att få ihop helheten hemma.

Den gröna kulören på köksluckorna har nu gjort att köket blivit en central punkt i huset. Tillsammans med de andra kulörerna sticker köksluckorna ut och får den uppmärksamheten de förtjänar, berättar Anna. Hon blickar även framåt och visar på att hon har tänkt på allt.

- På sommaren står fönstren på vid gavel i köket och det gröna utanför kommer smälta ihop med kulören på luckorna.

Slutligen, vad är det viktigaste att tänka på när man funderar på att måla om hemma?
 

- Tänk först igenom hur ljuset faller i rummet. Är det ett mörkt rum med lite solljus så ska du kanske välja en ljus kulör som grund och i ett rum med mycket ljusinsläpp kan du våga dig på att välja en mörkare kulör. Välj sedan två till tre kulörer som du provmålar och tänk på att färgstarka möbler och textilier kan påverka hur kulören upplevs.

Snickerifärgen som Anna valde till sina köksluckor är Nordsjö Ambiance Superfinish 5 som ger en hård yta vilket gör den perfekt att använda till detaljer i hemmet, såsom köksluckor, dörrar, lister och trämöbler.  Läs också hur Anna målar köksluckorna. Till väggarna i sovrummet valde Anna Nordsjö Ambiance Xtramatt

Nordic Colours 2018

Nordsjö Nordic Colours 2018 är en palett bestående av 9 kulörer som är framtagna av 9 framgångsrika och kreativa nordiska influencers som arbetar med inredning. Varje influencer har valt sin signaturkulör som de tror kommer att prägla inredningen under 2018.

Hämtar data, vänta...