Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

FÖRÄNDRA SOVRUMMET MED ÅRETS FÄRG OCH TRENDPALETTEN FÖR 2020

Upptäck hur du kan använda 2020 års trendpalett och årets kulör, Tranquil Dawn, för att skapa olika stämningar i sovrummet.

Tranquil Dawn - Årets färg på sovrummet

För de allra flesta av oss är det viktigt att sovrummet utstrålar ett lugn och en hög myskänsla. Det är trots allt här som vi efter en lång dag har möjlighet att stänga ute bullret och lugna våra sinnen. Sovrummet behöver vara den plats där vi kan skruva ner ljudet och ladda om batterierna. Oavsett vilken stil och känsla du vill skapa i ditt sovrum så finns det många sätt att skapa en harmoniskt och mysig oas.

Är du redo att ge sovrummet ett nytt liv? Inspireras av bilderna nedan som vi hoppas ska väcka en lust och hjälpa er när ni ska inreda och färgsätta sovrummet - och där Årets kulör 2020 Tranquil Dawn spelar huvudrollen på lite olika sätt.

En mjuk och grågrön färg på sovrummet

Årets färg 2020 Tranquil Dawn är en mjuk och dämpad gröngrå kulör som ger en känsla av fridfullhet, trygghet och distinkthet som reflekterar den sinnesstämning som vi ser som en tydlig trend 2020.   


Kulören förändras beroende på vilka nyanser den används tillsammans med, så att den kan fungera på olika sätt i en varm, neutral, mild eller klar palett. Tranquil Dawn påminner om morgonhimlens flyktiga skönhet, vilket gör att den är en perfekt kulörtrend för 2020.


Låt Tranquil Dawn, årets kulör 2020 och dess vackra trendpalett hjälpa dig att förändra sovrummet så att stämningen passar dig och dina behov.

1. Avskalat och minimalistiskt sovrum med dova nyanser

Vila och rofylldhet är två viktiga element att tänka på när man inreder och väljer kulör till sitt sovrum. Och med hjälp av jordiga och naturnära kulörer så kan en lugn atmosfär skapas.

Vi har valt att måla sovrummet här nedan i dov purpur och en vacker mörkblå nyans för att skapa en skön och sofistikerad känsla. Våga gärna måla med två eller även tre olika nyanser för att skapa ett skönt djup till ditt rum.
Se hur enkelt du målar med två kulörer och skapar skarpa kanter här. 


Plocka gärna upp väggkulörerna i dina textilier och övriga inredningsdetajer i rummet. Med lager av sängkläder i liknande toner och i olika material skapar du en känsla av minimalism och enhetlighet. För att förstärka den minimalistiska stilen - tänk på att inreda sparsamt för en luftig känsla.
 

Kulörer vi har målat med nedan:
​Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Nordsjö cobalt night/ T3.04.12
Deep Melun/ CN.02.38 

Kulörer vi har målat med nedan: 
​Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Deep Melun/ CN.02.38

2. Ta in naturen i sovrummet

Naturen och det gröna fortsätter att inspirera oss i vår inredning och även i vårt sovrum är det viktigt att omge oss med det sköna gröna. Gröna växter ökar inte bara trivseln i ditt sovrum utan de kan även bidra till en bättre nattsömn och agera som en luftrenare.

Här nedan har vi målat hela sovrummet med årets kulör 2020, Tranquil Dawn för att skapa känslan av en frisk vårmorgon och dess skönhet. Tranquil Dawns vackra pastellnyans skapar ett lugn och en omvårdande plats att befinna sig i.

Måla gärna väggar och fönster i en och samma ton för att få ett lugnande och omslutande resultat och inred med en frodig grön växt och addera sedan sköna färgstänk som varmrosa kuddar och havsblå sängkläder - för att skapa känslan av en oas vid havet.
 

Kulör vi har målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71 

3. Roa sinnena med ett färgstarkt sovrum  

Skapa energi i rummet med en vacker rosa och en varm orange. Skapa något intressant - ett blickfång - i rummet där en del är målad i en liknande men ändå annorlunda nyans. Som här nedan där vi har målat en ruta i väggpanelen med en avvikande kulör. Vi har även valt att måla den dekorativa sänggaveln i en vacker bränd orange för att få en möbel i rummet som sticker ut.

På den vänstra sidan mot fönstret har vi målat med årets kulör 2020, Tranquil Dawn, för att få ut mesta möjliga av dagens första ljus. Den milda och dämpade nyansen ger en vacker luftig effekt, så att du verkligen kan uppskatta varje morgon och dess ljus som den ger oss efter en mörk natt.

Inred gärna med grafiska textilier och roliga, djärva former med retrodetaljer för en trendig känsla.


BESTÄLL HEM EN COLOUR TESTER OCH PROVMÅLA REDAN IDAG
Beställ hem årets kulör 2020 i en Colour Tester och provmåla direkt på väggen. Beställ hem ditt prov redan idag här.
 

Kulörer vi har målat med nedan:
Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Copper Orange/ C9.21.58 
Nordsjö raspberry shake/ B7.06.78
Nordsjö flame orange/ C6.49.48

Inspireras av färgglada dekorativa ränder

Med hjälp av kulörstarka ränder på väggen så skapar ni en personlig och unik vägg i sovrummet. Här har vi valt att måla en fondvägg bakom sängen med lite mörkare och mer vågade kulörer. Tranquil Dawn som är målad på sidoväggarna samt i taket harmoniserar vackert till fondväggens palett.


Kulörer vi har målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Nordsjö darkened storm/ T7.05/.25
Nordsjö picnic dream/ S1.16.68
Nordsjö flame orange/ C6.49.48

4. Uttryck din kreativitet i sovrummet

Att måla med lite mörkare och dova kulörer i sovrummet är ett säkert kort om man vill uppnå en mörkare myskänsla. Här har vi valt att måla med en lyxig olivgrön på både vägg och sänggavel. På väggens övre del så har vi valt en vacker dimrosapå väggarna, som är en nyans som passar perfekt för inredning ton i ton. Skapa en känsla av höjd med en rik dimrosa på väggarnas övre tredjedel.

Visa vem du är genom att berätta en historia genom dina saker. Måla fönstrets sidor i Tranquil Dawn för att få en ljus och luftig bakgrund där du kan visa upp älskad konst eller vykort. Hitta den där lyxiga känslan med hjälp av olika strukturer. Kombinera sammet, linne och bomull för en skön miljö där du kan utforska och skapa.
 

Kulörer vi har målat med nedan: ​
Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Heart wood/ B5.05.52 
Nordsjö cinnamon cake/ F1.35.35

Mer inspiration med Årets kulör 2020

Vill ni ha ännu mer årets kulör 2020 inspiration? Inspireras och se hur ni kan förändra vardagsrummet med Tranquil Dawn, årets kulör 2020 och den övriga trendpaletten. Klicka här för vardagsrumsinspiration.

Eller är ni kanske redo för lite förändring i barnrummet? Klicka här för massa lekfull inspiration till barnrummet. 

 

Hämtar data, vänta...