Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

FÖRÄNDRA BARNRUMMET MED ÅRETS FÄRG 2020 - TRANQUIL DAWN

Få massa härlig inspiration med Årets kulör 2020 - Tranquil Dawn - och skapa ett rum som är perfekt för ditt barn.

Är ni redo för något nytt och önskar lite förändring i barnrummet?

Det finns väl ändå inget som är roligare än att inreda och måla ett barnrum! Låta fantasin flöda tillsammans, skapa en plats för lek, mysiga kryp-in och måla med inspirerande och härliga kulörer som möjliggör både ett lugn och kreativitet.  

I ett barnrum kan man antingen fokusera på en mer neutral och lite mer dämpad palett på väggarna och istället satsa på utvalda detaljer i färg. Eller så tar ni ut svängarna ordentligt och mixar olika kulörer och former på väggar, möbler och andra detaljer i rummet. 

Tranquil Dawn - Årets färg på barnrummet

Årets kulör 2020 Tranquil Dawn är en mjuk gröngrå kulör som påminner oss om morgonhimlens stillhet. Upptäck hur du kan använda Årets kulör 2020, Tranquil Dawn, för att skapa olika stämningar i barnrummet. 

Se våra fem inspirerande förslag här nedan på hur du kan förändra ditt barnrum med årets kulör 2020. 

1. Blanda gammalt och nytt

För att skapa en personlig touch i barnrummet så kanske en gammal barnsäng, en ärvd pinnstol eller ett favorit loppisfynd kan få flytta in och fungera som förvaring och dekoration i barnrummet. Med hjälp av lite färg så kan den få en helt ny look och kanske till och med bli en riktig favorit i barnrummet.

Fyll en gammal trähylla med barnets favoritböcker och låt några stå öppna för att bjuda in till både kunskapens- och fantasins värld. Korgar i antingen tyg eller rotting är superfina att låta stå framme och fylla med filtar, kuddar och gosedjur.

Kulörer vi har målat med nedan:
Tranquil Dawn/ J5.03.71
Heart wood/ B5.05.52
Nordsjö Forest Ground/ J8.19.33

Ett mysigt kryp in

En mysig sänghimmel är ett måste när man vill skapa ett drömmigt barnrum. Här samspelar det mustiga, guldgula tyget vackert med den gamla rottingfåtöljen, den moderna gungstolen och den dekorativa rutiga väggen.


Att måla ett rutigt mönster på väggen kräver lite extra tålamod - men hur häftigt är inte slutresultatet!  Den gamla barnsängen är målad i den varma kulören Heart wood.

2. Skapa ett modernt barnrum med Tranquil Dawn

Använd den lite mer dämpade färgpaletten för att skapa känslan av ett modernt barnrum. Den här mjuka, behagliga paletten och den tidlösa stilen kan verkligen växa tillsammans med barnet. Lägg till inredningsdetaljer som fluffiga lampor, mysiga ljusslingor och öka den moderna och trendiga charmen med hjälp av designträmöbler.

Måla utanför ramarna? Här har vi valt att leka med färg på ett lite mer diskret sätt - genom att måla en ram runt fönstret i en krämigt gräddvit kulör. Kulören Nordsjö beach day tillsammans med den rofyllda men samtidigt stiliga Tranquil Dawn - skapar en skön harmoni tillsammans.  

TIPS! Använd Nordsjö Perform+ Easy2Clean som är en Svanenmärkt matt färg som är tålig och lätt att rengöra.  Så kan ni njuta av en vacker och hållbar färg länge i barnrummet.
Läs mer om väggfärgen Easy2Clean 


Kulörer vi har målat med nedan:
Tranquil Dawn/ J5.03.71
Nordsjö beach day/ F8.12.71

Nu kan ni enkelt välja kulör tilsammans

Nu kan ni enkelt välja kulör tillsammans! Med Nordsjö Colour Tester är det enkelt att tillsammans prova er fram till rätt kulör. Colour Tester är ett praktiskt färgprov med inbyggd miniroller som gör att ni kan provmåla direkt på väggen utan pensel och provburkar.

Beställ Colour Tester redan idag och få dem levererade direkt till din dörr. Klicka här för att beställa din Colour Tester!

3. Uppmuntra till fantasi med ett färgglatt barnrum

Främja barnets kreativa utveckling och väck fantasin med glada och pigga kulörer. Här har vi valt att fönstret blir rummets sköna blickfång och målat det i en djup orange kulör. En rolig och lite annorlunda detalj som kan ge barnet en skön energi när den vaknar på morgonen.

​Dekorera sedan den färgglada fönsterbrädan med några roliga och dekorativa leksaker för att skapa lite extra glädje. Passa på att nyttja både väggar och tak och dekorera med pompoms och girlanger, en vacker tavla eller varför inte en kubhylla som favoritleksaken kan få stoltseras upp i. 
 

Kulörer vi har målat med nedan:
Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Nordsjö picnic dream/ S1.16.68 
Nordsjö flame orange/ C6.49.48

4. Skapa ett lugn med diskreta toner 

Kombinera diskreta toner med pastellgrått för ett lugn och skön vila. Här har vi valt en lite mer avskalad stil på både inredningen och färgsättningen. Vill du ändå addera en skön kreativ touch på rummet så varför inte måla en fondvägg eller en mjuk och diskret tvådelad vägg. 

När man ska måla en fondvägg i ett rum så kan ett tips vara att välja en vägg som står i fokus i rummet, alltså den väggen du först ser när du kliver in i rummet. Vi har målat vår fondvägg i det här härliga vindsrummet i årets kulör Tranquil Dawn samt kulörerna Nordsjö smoky sensation och Shiny Calais.

Om du är ute efter en mer lugn och avslappnad miljö så inred i så fall sparsamt för att få en minimalistisk effekt där det är mindre som distraherar. Lägg till en mysig och mjuk matta på golvet och skapa sköna sittplatser för avkopplingar. .
Plocka gärna upp kulören som du målat din fondvägg med i några detaljer i rummet. Exempelvis en kudde, en teddybjörn eller kanske en förvaringskorg. 

Kulörer vi har målat med nedan:
Tranquil Dawn/ J5.03.71
Shiny Calais/ ON.07.76
Nordsjö smoky sensation/ S4.04.62

Tvåfärgad vägg

När man ska måla en tvådelad vägg så skulle vi här råda att prova en lite mörkare nyans längst ned, som kulören Nordsjö smoky sensation. Den har en vacker blå underton i sig som liknar ett stillsamt och klart vatten.
Läs mer här hur du målar en tvådelad vägg här.

Kulörer vi har målat med nedan:
Nordsjö hazy morning/ ON.01.70 
Nordsjö smoky sensation/ S4.04.62 
Tranquil Dawn/ J5.03.71

5. Inspirera med dekorativa ränder

Med hjälp av kulörstarka ränder på väggen så skapar ni en personlig och unik vägg i barnrummet. Här har vi målat med den djupa och uttrycksfylla plommonfärgen Z9.19.20. Och sen för att balansera upp den mörka kulören - valde vi en varm och luftigt gräddvitt för en skön kontrast.
Inred med detaljer som både påminner om lek och sköna minnen. Häng en dekorativ girland i taket som är skön att vila ögonen på när man har krypit ner till sängs.

Horisontella ränder kan få ett litet rum att se större ut. Vill ni skapa en känsla av lyx eller lekfullhet - måla dem med olika bredder och se vad det kan göra skillnad i rummet.

Vill ni ha ännu mer barnrumsinspiration? Läs mer om våra busenkla tips på hur du kan skapa ett lekfullt och färgglatt barnrum. Klicka här.

Kulörer vi har målat med nedan: 
Intense Marseille/ Z9.19.20
Nordsjö sandy tan/ E0.03.72

Gula ränder som piggar upp

Tänk ändå vad lite färg kan göra för ett rum! Att barn älskar färg – det vet vi - och plötsligt så befinner även du dig i barnens magiska värld där du kan fantisera fritt och passa på att ta ut svängarna med hjälp av färg.

Gult är en livgivande och solig färg som stimulerar våra tankar - så varför inte måla med denna vackra kulör i barnrummet?

Kulörer vi har målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71
Nordsjö vibrant yellow/ F9.44.69
Nordsjö limoges blue/ Q5.04.72

Mer inspiration

Upptäck hur du kan använda 2020 års trendpalett och årets kulör för att skapa olika stämningar i sovrummet. Klicka här för härlig sovrumsinspiration.


Eller behöver ni lite inspiration till vardagsrummet och hur ni kan använda de vackra trendpaletterna för att förnya just ditt vardagsrum. Klicka här för härlig vardagsrumsinspiration.

Hämtar data, vänta...