Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Färgpassion hemma hos bloggaren @aimforhappiness

Passionen för färg och form går inte att missa hemma hos @aimforhappiness. Se hur Jannicke har skapat en interiör och design med underbara kulörer och en personlig stil.

I ett läckert funkishus på Nesodden utanför Oslo bor Jannicke Valen som driver instagramkontot @aimforhappiness och bloggen aimforhappiness.com
Drömhuset på 150 kvadratmeter som Jannicke och hennes man har byggt har en fantastisk havsutsikt och underbar takterrasse. Huset är inte bara snyggt på utsidan utan även inomhus där Jannicke har skapat en interiör och design med underbara kulörer och en personlig stil.

Passionen för färg syns i hela hemmet

Jannicke verkligen älskar kulörer och det har satt en stark prägel på hela hennes hem. Hon är utbildad grafisk designer, och har ett öga för form och detaljer, vilket man ser i de inspirerande och fyndiga interiörbilderna hon fotar. Jannicke är verkligen en kreativ själ och brinner för att berätta en visuell historia och inspirera både hennes kunder och läsare.
Jannickes passion för kulörer har även gett henne en stor kunskap i färglära, hur man ska arbeta med kulörkombinationer och hur man skapar den eminenta stylingen i sitt hem.

För Jannicke är ingen arbetsdag den andre sig lik utan hennes arbetsveckor är en skön mix av alla möjliga uppdrag. Allt från homestylingar, diverse inredningsprojekt, styling- och fotouppdrag samt färgsättningar hemma hos kunder.


The happy-palette

Paletten som Jannicke har tagit fram tillsammans med oss på Nordsjö har hon själv valt att kalla ”The Happy-palette”.  Så här förklarar Jannicke sina tankar och känslor runt paletten och de olika kulörerna.

”Jag bara älskar färger och kulörer! Det ger mig en energi men samtidigt även harmoni i själen. Det som jag älskar är att man med hjälp av olika kulörer och nyanser, kan sticka ut helt från mängden och skapa en personlig touch på sitt hem. Jag tycker det är helt underbart att fler vågar ta in mer färg i sina hem och inte bara målar vitt för att det är tryggt och enkelt.
Färger och kulörer tillför något extra och framhäver både detaljerna i hemmet och även personligheterna som bor där. Hemma hos oss så är det mycket färg och starka kulörer och vi har verkligen skapat vår personliga prägel och hittat vår stil som vi trivs med, säger Jannicke.

AIMFORHAPPINESS BLUE

Med det blåa havet precis utanför fönstret så är det inte svårt att se var Jannicke har fått inspirationen till kulören AimForHappiness Blue. Hennes önskan om att ta in och förlänga den vackra havsutsikten lyckades verkligen.

Jannicke har målat med AimForHappiness Blue i sitt vardagsrum och den är en vacker kontrast till de starka kulörta inredningsdetaljerna, men även ett komplement till de övriga jordiga nyanser som finns här inne.
Jannicke får ofta kommentarer på sin blogg och mail från följare, som har valt att måla sina hem med AimForHappiness Blue. Kolla gärna in hashtagen #AimForHappinessBlue på Instagram för inspiration.

"Jag är otroligt glad över att vi får in så mycket av naturkänslan in i vårt hem. Vi har en fantastisk havsutsikt och ett vackert naturligt ljusinsläpp här hemma. Och för mig som fotar och tar många interiörbilder så är det naturliga ljusinsläppet helt underbart.”
 
Ljuskällor är också en sådan sak som Jannicke anser är viktigt att tänka på i sitt hem. Här kan man både skapa en kall eller varm känsla beroende på vad man själv vill uppnå. Men i Norge där vintern och mörkret sträcker sig under en lång period, så är ett varmt ljus något som Jannicke föredrar.

AIMFORHAPPINESS BALANCE

Kulören AimForHappiness Balance är inspirerad både av det blå havet och allt det gröna som naturen har att erbjuda. Den vackra naturen som vi ser utanför sovrumsfönstret fortsätter in på sovrumsväggen och det är ingen tillfällighet att AimForHappiness Balance passar perfekt tillsammans med kulören i vardagsrummet - AimForHappiness Blue.
Rummen ligger i fil och helhetstänket och förmågan att se detaljer som är en av Jannickes många egenskaper blir här väldigt tydligt.
 

AIMFORHAPPINESS PEONY

AimForHappiness Peony som även är en av kulörerna i Nordsjös Nordic Colours 2018 palett, är en underbar kontrast till de två andra kulörerna. AimForHappiness Peony är lite som den lekfulla och kreativa kryddan i paletten.
"Jag älskar rosa! Det är en kulör som är intspirerad av det operfekta i naturen - alltså en kulör som är något helt annat men passar ihop med de elementen. Jag valde kulörerna AimForHappiness Blue och AimForHappiness Balance för att jag hade en stark önskan om att ta in naturen i vårt hem. 

I ett av mina senaste projekt här hemma så har jag kombinerat Aimforhappiness Peony med Nordsjös årets kulör 2019 – Spiced Honey. Och det blev verkligen en perfekt match.


 


Höstmys-tips från Jannicke:

 • Satsa på lite mustigare färger på inredningsdetaljerna
   
 • Investera i en mysig, lite tjockare matta
   
 • Levande ljus – det går inte att komma ifrån att det är den ultimata ljuskällan inomhus
   
 • Blommor och gröna växter - blommor är ett enkelt sätt att lyfta ett hem.
   
 • Skapa vackra stilleben i höstens färger. Läs Jannickes artikel och se hennes inspirerande DYI video om hur du skapar det perfekta stilleben! Stilleben in motion
   
 • Sist men inte minst – måla om - en ny kulör i sovrummet eller vardagsrummet är alltid härligt.

MER OM JANNICKE

NAMN Jannicke Valen
FAMILJ: Sambon Esben Johansen, fotograf. Dottern Stella 7 år (blir 8 år i november) och Embla 2 år.
BOR: I ett funkishus på en halvö utanför Oslo som heter Nesodden.
GÖR: Jobbar dagligen med sociala medier, styling- och fotouppdrag, bloggar på aimforhappiness.com, diverse inredningsprojekt och färgsättningar hemma hos kunder
DRÖMPROJEKT: Skriva böcker, eller i alla fall slutföra en av de flera böcker som jag har börjat att skriva på.

Vill du läsa mer om Jannickes spännande projekt så kan du följa henne här:
BLOG; https://aimforhappiness.com/
INSTAGRAM: @aimforhappiness

 

Lekfullt och kreativt hemma

Jannickes härliga passion och kunskap om färger, detaljer och styling av rum syns och märks i hela hennes hem. Läs mer och inspireras av Jannickes make-over av barnrummet där hon kombinerade Årets kulör 2019 – Spiced Honey med den rosa lekfulla kulören Aimforhappiness Peony.

Läs mer: Lekfullt och kreatvt hemma

Strålande vackert strandhus

Interiördesignern, bloggaren och stylisten @aimforhappiness olika terrasser, som rymmer både orangeri på takterrassen, utedusch och bubbelpool på terrassen ute i det fria samt trapporna och terrassen som sträcker sig runt hela huset, är färginteresserad. När Jannicke arbetar med allt från färgsättning till design och styling, så brinner hon för det personliga.

Läs mer: Strålande vackert strandhus

AIMFORHAPPINESS SPRING

Hemmakontoret har nu också fått ny färg

Hämtar data, vänta...