Läs här hur du skapar en vacker fasad och hållbar fasad i lasyr.

Vi älskar trä!

Laserande produkter framhäver träets struktur och din fasad behåller ett levande och naturligt uttryck. Utforska våra vackra kulörpaletter – den sobert grå och svarta, den mjuka sand och gråbruna, den mustiga röd- och gulbruna och den blå och gröna med attityd.

Sobert grå och svarta fasader

Sobert grått och svart är ett säkert kulörval på moderna och tidlösa laserade hus.  Välj i vår vackra mix av grått och svart – svalt neutrala eller med en naturligt varm ton.

Vackra mörka färger i svart och grått till laserade trähus

Ljus sand och gråbruna fasader

Ljus sand och gråbrunt ger otroligt vackra laserade fasader – moderna och naturligt lätta. De smälter in i naturen som naturen själv och färgerna ger en vacker ram till både ljusa och mörka möbler. Växter och fina utemöbler blir som smycken till fasaden oavset om de står på terrassen eller i trädgården. 

ljus sand och gråbruna trähus

Lasur är en pigmenterad transparent produkt som framhäver träets struktur. Eftersom produkterna inte är täckande påverkar underlaget den slutgiltiga kulören. I vår digitala kulörkarta visas två strykningar på sågad ny furu. 

Gula, röda och bruna fasader

Mustiga varma kulörer i gult, rött och brunt har en traditionell känsla men framhäver även modern arkitektur på bästa sätt. Med mörka detaljer blir uttrycket ändå modernt och kulörerna passar lika bra in på traditionella hus som moderna och funkisinspirerande hustyper. På senaste tiden har det också blivit populärt att blanda olika kulörer för att skapa dynamik med olika former.  Här nedan ser du ett exempel med svarta fönster som ju blir jättefint tillsammans med de jordnära kulörerna. Läs mer om hur du målar fönster här.

Gula, röda och bruna trähus i lasyr

Nyanser av grönt och blått på fasaden

 Med en svag brytning av grönt eller blått ger dessa kulörer extra attityd åt fasaden.

Gröna och blå trähus i lasyr

Enkelt att måla och använda

Laserande produkter är enkla att använda och att måla över. Tänk på att måla brädor hela i ett svep och efterstryka i träriktningen. Om man stannar mitt på så blir det lätt sammanstrykningar som syns på fasaden. Nordsjö har laserande produkter med olika utseende och egenskaper – läs mer om de här eller besök våra återförsäljare för rådgivning. Ett bra tips kan vara att ta med ett foto av ditt hus med til butiken, så hjälper de dig med både färg- och kulörval.