Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Vardagsrum med mjukt rosa väggar och en grå soffa

Skapa ett rum att trivas i med Nordsjö Årets kulör 2024

I vår hektiska värld behöver vi ett hem där vi verkligen kan slappna av. Ta reda på hur Nordsjö Årets kulör 2024 och våra tre nya paletter kan hjälpa dig att skapa ditt drömhem.

I dagens hektiska och komplexa värld är det viktigare än någonsin att utforma våra hem på ett sätt som gör att vi verkligen trivs och känner oss hemma i dem. Denna känsla var resultatet av vår trendprognos, där internationellt erkända designexperter brainstormar och delar med sig av sina tankar om vilka krav vi har på våra hem under de kommande åren.

Våra samtal resulterade i ett tema för Nordsjö Årets kulör 2024: ”A place where you belong”, och till själva nyansen, Sweet Embrace™. Med utgångspunkt i denna mjuka, positiva ton har vi tagit fram tre kulörpaletter som är lätta att använda: a warm colour story, a calm colour story och an uplifting colour story. Var och en av dem erbjuder dig en unik möjlighet att skapa en plats där du verkligen känna dig som hemma.

Börja med en positiv grundton

Sweet Embrace™ är en skir och optimistisk kulör som inspirerats av mjuka fjädrar och kvällshimlens moln. Den utgör inte bara en varm och praktisk nyans, utan fungerar även perfekt som grundkulör i kombination med många andra nyanser. På ett diskret och sofistikerat sätt antar den olika toner i olika ljus, vilket gör att den kan förmedla värme i utrymmen som vetter mot norr och en mjuk känsla i soldränkta rum.

Vaser och blommor på en hylla mot en mjukt rosa vägg

Skapa en trevlig arbetsyta

Alla delar av ett hem ska kännas hemtrevliga och avkopplande och de genomgående jordiga tonerna i vår varma kulörpalett skapar perfekta förutsättningar för det. Här skapar bränd orange och Sweet Embrace™ en vägg med colour-flow som känns som en mjuk omfamning. Vill du skapa looken? Kolla in vår praktiska steg för steg-video.

En matsal med väggar målade i bränd orange och mjukt rosa med en colour-flow-effekt.

Skapa ett kök med lugnande effekt

Även ett kök där det händer mycket kan kännas rofyllt med rätt kulörer. Vår calm colour story består av naturliga gröna och blåa nyanser som ger ditt rum en avslappnad och ledig känsla. Här sätter två mörkgröna kulörer tonen och Sweet Embrace™ tillför en varm touch.

Ett kök med skåpluckor målade i skogsgrönt, där väggarna ovanför skåpen är målade i ljusare grönt. Den intilliggande väggen är målad i mjukt rosa.

Satsa på ett sovrum som piggar upp

Genom sin blandning av fantasifulla nyanser av lila och gult kan vår uplifting colour story skapa en lekfull och inbjudande miljö utan att det tar över hela rummet. Här används en mjuk ockrakulör mot Årets kulör 2024, Sweet Embrace™, för att ge sovrummet extra värme.

Ett sovrum målat i mjukt rosa med en fondvägg målad i gult bakom sängen.
Hämtar data, vänta...