Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Hemma hos inspiration - bloggaren Emily Slotte @emsloo

Kika in hemma hos bloggaren Emily @emsloo Slottes vackra hem! Färgpaletten är varm och harmonisk med en mix av skandinavisk elegans, lekfullhet och många vackra detaljer.

Emily Slotte arbetar som creator, driver instagramkontot @emsloo, bloggar på tidningen Mama och har ständigt något projekt på gång hemma på gården utanför Norrtälje.


Välkommen in i vardagsrummet

Låt oss börja i vardagsrummet där tidlösa, sammetsmatta väggar ger utrymme för gröna växter och vackra stilleben. Här bidrar de mörka och matta väggarna med en sober elegans. Kulören på väggen heter Misty Le Havre och väggfärgen är Ambiance Xtramatt.

Vidare till köket med egenmålade köksluckor

Att måla om sina köksluckor är verkligen ett snabbt och enkelt sätt att förnya sitt kök på. 
Så skriver Emilie på sin blogg efter sin ommålning:

– Sen vi flyttade har jag verkligen blivit ett fan av billig och snabb uppfräschning. Färg kan verkligen göra susen och liva upp gamla möbler och rum som ingenting annat. Här i köket har jag målat med Nordsjös snickerifärg och färgkoden heter S 4500-N. Kulörnamnet är Silverek, och är en mörkgrå färg som verkligen fick de här köket att komma till sin rätt!

– Jag slår verkligen ett slag för att själv måla om köksluckorna hemma, även om de tar några dagar att få allt i ordning, iaf om du har en 1.5-åring hemma. Jag spacklade igen de hål som behövdes, skruvade ner de luckorna som var svåra att komma åt runt, sandpapprade ytan lätt och målade sen två gånger med Nordsjös snickerifärg. Tänk på att använda dig av just snickerifärg så att luckorna tål de slitage som de lätt utsätts för i ett kök. Vi passade även på att byta ut våra beslag till nya. Tips är att investera i bra verktyg, jag använde en mini-roller och pensel.

Så här gör du när du målar om köksluckor

Barnrum nummer 1

I lilla Englas rum så var önskemålet att det inte skulle målas med en grå kulör - utan hon ville bestämt ha en beige färg. 

I Englas rum så är det målat med den tåliga väggfärgen - Easy2Clean - som är ultimat i barnrum då det är enkelt att torka bort fläckar från ytan. Den är även vackert matt och väldigt enkel att måla med. Emily tänkte att det kunde vara roligt att göra något "nytt" och använde samma kulör till lister, foder och dörren.

Kulörnamn Solid places.

-Vad tycker ni? Jag är faktiskt riktigt nöjd! Kulören på väggen heter S 2003-Y42R och den jag använde till lister mm heter S 5005-Y50R, säger Emily. 

...och barnrum nummer 2

Väggarna inne hos sonen Blakes rum är också målade med vår tåliga produkt Easy2Clean.
-Jag tänkte lägga upp Blakes rum i olika "zoner" så de inte blir för rörigt. Här ser ni hans mysiga sovhörna. Han sover visserligen inte här ännu men vi myser och läser böcker och förbereder så smått för den dagen då han är redo för eget rum och stor säng, säger Emily.

– Rummet är målat i den fantastiskt vackra, blågrå kulören Glowing Paris. Väggfärgen Easy2Clean var otroligt mjuk att måla med och torkade rackarns fort. Easy2clean är verkigen perfekt i t.ex. barnrum eller i hallen då den är otroligt lätt att torka av och lite spill och kladd spelar ingen större roll.

Färgen i taket är Ambiance Sky i kulören Grey Pearl och den blågrå nyansen på väggen heter Glowing Paris.

Hemmakontoret

Som tur var så hade Emily lite färg över från tidigare projekt. Så hemmakontoret fick sig även en liten makeover med hjälp av färg. 
- Färg är ett så otroligt enkelt sätt att förändra hemma och fräscha upp. För att inte tala om hur kul de faktiskt är att måla, säger Emily. 

Mer Emily Slotte?

Du hittar henne på Instagram som @emsloo och henne bloggen här Copyright: Alla bilder © @emsloo

Hämtar data, vänta...