Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
bygg en hussäng, barnrumsinspiration, DIY barnrum
bygg en hussäng, barnrumsinspiration, DIY barnrum

DIY-TIPS TILL BARNRUMMET - BYGG EN HUSSÄNG

Bloggaren @sofiasinredning har tillsammans med sin man byggt en fiffig hussäng till sin dotter. Läs mer här och inspireras av Sofias DIY-guide hur du steg-för-steg enkelt bygger din egen hussäng.


Sofia Sjöberg - som själv kallar sig en inrednings- och loppistokig fru - driver både det kreativa instagramkontot @sofiasinredning, bloggen sofiasinredning.blogg.se och Nordsjö Idé & Designs - Idéfabriken.
Sofia, hennes man Joel och dottern Klara på 2 1/2 år, bor i ett vackert gammalt 20-tals hus i Alingsås som har sysselsatt de med både små och stora renoveringar. 

Sofia har haft sin blogg och instagramkonto i många år och här kan man tydligt se att det är den grå kulörskalan som är en favorit! På hennes blogg så kan man läsa allt från hur man gör en effektfull Molnhylla till barnrummet, målar loppisfynd och hur man med enkla medel piffar upp sina befintliga möbler där hemma.
 

DIY-TIPS TILL BARNRUMMET - BYGG EN HUSSÄNG

Att inreda barnrum är något som Sofia tycker är fantastiskt roligt och om det är någonstans man verkligen kan våga ta ut svängarna och få utlopp för sin kreativa ådra - så är det ju i barnrummet.
Tidigare i år så tog sig Sofia och hennes man Joel sig an att bygga en barnsäng. Och här finns det ju så många roliga idéer på hur man kan bygga en säng, men just det här projektet blev till slut en hussäng.

barnrum, barnrumsinspiration, DIY barnrum, bygg hussäng, hussäng
barnrum, barnrumsinspiration, DIY barnrum, bygg hussäng, hussäng
Bilder @sofiasinredningTill stommen använde Sofia vanliga reglar 45x45mm och rundstav med diameter 21mm. I skissen nedan så ser ni vilka mått hussängen har, dock är skissen ej helt proportionerlig eller skalenlig.

Bilder @sofiasinredning

   SÅ HÄR ENKELT ÄR DET!

 • Vi grundade allt virke två gånger med Nordsjös Kvist & Spärrgrund innan montering.
   
 • När alla delar var sågade och grundade så monterades sängen ihop, alla skarvar limmades och möten mellan reglar skruvades även ihop.
   
 • Sedan spacklades skruvskallar och andra ojämnheter. Sofia använde Snickerispackel från Nordsjö. 
   
 • Slipa jämnt med ett fint sandpapper.
   
 • Torka sedan av slipdamm med en microfiberduk, slarva inte!
   
 • Sängen målades sedan två gånger med Ambiance Superfinish helmatt från Nordsjö, i kulören Deep Calais.
  Läs mer om produkten här

  KLART!

  barnrumsinspiration, barnrums make-over, barnrum, färg, deep calais  Bilder @sofiasinredning

   

  MER OM SOFIA

  NAMN: Sofia Sjöberg, 32år

  FAMILJ: Mannen Joel, 33år och dottern Klara 2 1/2år

  BOR: I ett 1920-tals hus i Alingsås

  GÖR: Jobbar i en färgbutik i Alingsås - Idé & Design

  FRAMTIDSTANKAR OCH PYSSELPROJEKT: 2019 Jag vill gärna ha en verkstad där jag har plats att renovera och måla om möbler. Jag har så himla mycket idéer och saker som jag vill skapa, men tyvärr så finns inte platsen riktigt i vårt hus. 
  ​Ett projekt som jag har funderat på ett tag och som jag förmodligen kommer ta tag i närmsta tiden - är ett dockskåp. Bygga ramen, måla och tapetsera det i fina färger och sen själklart måla de små möblerna. Den slags möbel renovering har jag i alla fall plats för. 


  Läs mer om Sofias kreativa projekt på hennes blogg och instagramkonto:
  Blogg: sofiasinredning.blogg.se/ 
  Instagram: @sofiasinredning
   


 •  
Hämtar data, vänta...