Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Delat boende: idéer för att skapa en avskild plats

Skapa avskilda platser för att ge ny energi i hemmets delade utrymmen.

Ett hem med öppen planlösning kanske är det nya normala, men det betyder inte att vi alla tycker om att göra samma sak hela tiden. Hemligheten bakom effektiva gemensamma utrymmen är att se till att de är tillräckligt mångsidiga för att passa allas behov, oavsett tidpunkt på dagen.

Små avskilda platser är vackra

Öppna ytor flödar fritt och är sociala, men vi vill alla ha det mysigt eller göra något på egen hand ibland. Genom att skapa ett gemensamt rum med en avskild plats där man kan koppla av eller plugga gör man verkligen mesta möjliga av utrymmet. De verktyg som behövs är färg och enkel inredning.

Rummets dolda hörn

Måla alkover i kompletterande accentfärger för att göra mesta möjliga av utrymmet.
Rosa alkovsovrum

”Alla hem har några knepiga hörn”, säger Marieke van der Bruggen, Senior Color Designer hos AkzoNobel. ”Ignorera dem inte, utan lyft fram dem. En alkov som målas med samma baskulör som resten av rummet glöms allt för ofta bort. Prova att måla alkover i starka kompletterande accentfärger. Jag har använt laxrosa, rosenrosa och ockra till tre små sovrumsalkover.”

Vilka kulörer? Restful Antibes, Misty Antibes och Intense Grasse

Komma in i avskilda utrymmen

Skapa ett avkopplande avskilt utrymme med en accentfärg som tonas över i en neutral grund.
Ljusrosa vindssovrum

Även om man inte har några skrymslen och vrår kan man skapa en avskild plats på andra enkla sätt. ”Det mest lockande sättet är att dela utrymmet med hjälp av färg”, förklarar Marieke. ”Ett stort rum kan fylla många olika funktioner genom att man använder färgen på väggarna för att definiera olika aktivitetsområden.”

Vilka kulörer? Restful Antibes, Misty Antibes och Soft Montrouge

Utforma en kreativ och energigivande avskild plats genom att måla cirklar i olika nyanser på väggen.
Prickiga väggar

”Om man vill skapa en liten lugn plats att koppla av i kan man måla en fondvägg med en mjuk accentfärg. Jag provade laxrosa och tonade över uppåt i den neutrala bastonen för att öka lugnet. Zoner fungerar lika bra för både aktiva platser eller arbetsutrymmen – prova att måla cirklar i ett rutmönster med återkommande nyanser för att avgränsa en kreativ plats full av energi.”

Vilka kulörer? Restful Antibes, Misty Antibes, Intense Grasse, G4.50.75, B6.40.50, Clear Le Havre och Restful Sarcelles

Skapa en avskild plats

Hitta färgerna som skiljer av hemmets dolda utrymmen. Hämta appen Nordsjö Visualizer för att snabbt få ett intryck av hur den avskilda platsen kan se ut när den är klar.

Hämtar data, vänta...