Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Delade utrymmen som får hela familjen att le

Enkla inredningstips för att dela utrymmen i familjen.

Det är inte bara våra hem som är mer öppna än någonsin, bardiskar i kök, sovplattformar på halvplan, balkonger och takfönster eller uterum som lyfter in världen utanför, det är även våra familjer. Där roller och platser tidigare definierades strikt delar vi nu på att göra hemmet till vad det är.

Alla har en röst

Resultatet? Alla använder hemmets utrymmen tillsammans, men vi har våra egna idéer om hur de borde se ut. I stället för att det är en utmaning kan man göra det till en möjlighet. Hitta en inredningslösning som återspeglar det bästa av alla hemmets personligheter.

 

Konsten att dela utrymme

Lyckad delning följer på förmågan att vara öppen för andra perspektiv. Gemensamma utrymmen fungerar bäst när de utstrålar en positiv, öppen och lättsam stämning. Färg är det bästa verktyget för att skapa ett sådant utrymme.

 

Var djärv på en neutral bas

Om man frågar människor om deras favoritfärg är det för de flesta en stark färg, någon av grundfärgerna eller kanske en stark rosa eller djup lila färg. "Sådana färger engagerar oss”, säger Per Nimer. ”Genom att utgå från en neutral bas i utrymmet, t.ex. jordigt grått, gräddvitt, mjukt lila eller den gråblå årets färg 2017, Denim Drift, kan du få med allas favoritfärger som livfulla accenter.”

Vilka kulörer? Denim Drift

Oväntade geometriska former som målas i accentfärger ger ett utrymme liv.
Badrum i två toner

”Även om fondvägger ger rummet ett stort blickfång kan du även prova mer lekfulla färgklickar genom att ge fönster en klar ram, jag har valt en energigivande solgul färg, eller oväntade små geometriska former, jag har provat en mer diskret effekt i två toner med en gråblå cirkel på en blekt lila vägg mot en fönsterkarm.”

Vilka kulörer? Denim Drift och Restful Montrouge

 

Gör det tillsammans

Färgcirklar i olika kulörer utgör en härlig detalj på väggen.
Väggar med cirklar

I delade utrymmen är det jätteroligt om alla kan delta aktivt. ”Prova att skapa en fondvägg med cirklar i kompletterande nyanser, jag har valt en palett från ljust beige och grått via ockra och laxrosa till rosenrosa och klargult, där varje familjemedlem får måla en viss färg”, föreslår Per Nimer. ”Cirklarna behöver inte vara perfekta, det är det som får hemmet att kännas unikt.”

Vilka kulörer? Clear Le Havre, Restful Sarcelles, G4.50.75, Restful Antibes, B6.40.50 och Intense Grasse

En randig fondvägg med gult som djärv accentfärg mot diskretare toner.
Randig fondvägg

 

De flesta fondväggar har en enda färg som kontrasterar mot en ljus neutral bas på de andra väggarna, men det finns så många andra möjligheter: ”Om man använder olika nyanser kan man få en fantastisk effekt. Vad sägs om djärva omväxlande ränder för maximal energi eller gradvis toning från accentkulören tillbaka till baskulören för att skapa en lugnande solnedgångskänsla?”

Vilka kulörer? G4.50.75, Restful Montrouge, Soft Montrouge, Restful Sarcelles och Clear Le Havre

Hämtar data, vänta...