Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Colour Tester – den enkla vägen till rätt färgval

Fotografen och stylisten Anna Kubel som driver instagramkontot @annakubel , fick en positiv överraskning när hon provade ut kulörer med hjälp av Nordsjös Colour Testers.


Att välja rätt kulör kan ibland vara svårt, och helt plötsligt står du kanske i ett hav av penslar och burkar, massa olika färgprover och inspirerande färgkartor och känner dig osäker. Fotografen och stylisten Anna Kubel som driver instagramkontot @annakubel , fick en positiv överraskning när hon provade ut kulörer med hjälp av Nordsjös Colour Testers. 

Colour Tester verkade supersmidiga


Jag hade aldrig hört talas om Colour Tester innan men tyckte att de verkade supersmidiga. Med Colour Tester går det så snabbt och enkelt att provmåla en liten yta. Det är alltid lättare att se ett önskat resultat när man målar upp några olika kulörer tycker jag och det kunde jag göra nu med Colour Tester, säger Anna.
 
Tänk på ljuset – provmåla på olika platser

Genom att enkelt rolla väggen med tre olika Colour Tester färger hade Anna lättare att komma fram till önskad kulör – helt utan att behöva tvätta penslar.

Mitt tips är att måla två gånger med Colour Testern på en liten yta. Det kan också vara bra att måla lite på olika platser i rummet, då ljuset faller olika. Låt också den provmålade kulören sitta kvar ett tag så att du kan se dem i olika ljus under dagen. Ljuset påverkar mer än man tror. En vacker bukett pryder fint på väggen hemma i Annas hall och pockar på uppmärksamhet.


Mina måla-om-projekt börjar med en förälskelse i en kulör

För Anna börjar ett ”måla-om-projekt” med att hon förälskar sig i en kulör hon ser någonstans. Det kan vara en bild i en tidning, en husfasad eller ett kuddfodral. Efter det börjar jakten på den perfekta kulören.

Med hjälp av Colour Tester så började Anna med att välja ut tre ganska lika kulörer; den kulör hon tänkt från början, en lite mörkare, samt en ljusare variant. När hon sedan målat upp dessa tre kulörer på väggen, så jämförde hon dem och såg då även hur de påverkades olika av ljuset och övriga detaljer i rummet. Sen när valet av kulör var gjort så startade själva målningsarbetet.  
 

Måla = meditation

Att måla är lite som meditation för mig. Jag lyssnar alltid på någon bra podcast när jag målar och det är väldigt mysigt tycker jag. Jag är väldigt impulsiv i mina projekt och aldrig rädd för förändring. Tänker jag för mycket slutar ofta projektet innan det ens har hunnit börja, så det gäller att snabbt ta tag i idén som jag har.

Klicka hem ditt färgprov av Dusky Paris, Deep Paris eller någon annan av våra 49 vackra kulörer i Colour Tester paletten. Klicka hem din Colour Tester till dörren här.Mer ljus och liv i den mörka hallen

Annas hall är ganska mörk och för att se vad som funkade med det ljuset som finns var Colour Tester ett smidigt och enkelt sätt att gå tillväga. Slutligen föll valet på den grågröna kulören Dusky Paris på väggar och snickerier, medan golvet fick sig en uppdatering med kulören Illuminated Calais.

- Jag gillar den ljust grågröna kulören tillsammans med den jordigt gråa och ganska mörka golvfärgen. Det blev ljusare och mer liv i hallen.


Se helheten och skapa en röd tråd i ditt hem

När Anna ska välja kulör till sina inredningsprojekt tänker hon ofta på rummen som en helhet. Hon vill att det ska kännas som en röd tråd genom huset, samtidigt som hon vill att vissa rum ska sticka ut. Hon har två baskulörer som hon gillar och ofta utgår ifrån när hon väljer nya kulörer till sitt hem.

Färg är en stor del i inredningen och ett enkelt sätt att förnya ett rum. Det är en oerhört viktig del i att skapa ett ombonat och mysigt hem tycker jag.
 

Hur har arbetsprocessen förändrats nu när du har testat Colour Tester?
Jag kommer att provmåla betydligt oftare nu när det är så smidigt!

 Vill du se om Annas favoritkulör Dusky Paris passar hemma hos dig?

Nordsjö Colour Tester är ett smidigt verktyg med färg och mini-roller i ett och som finns i hela 49 vackra och moderna kulörer. Genom att på detta enkla sätt provmåla kulören hemma på dina egna väggar får du en bra uppfattning om slutresultatet, samt hur din övriga inredning och ljusinsläpp i rummet påverkar kulören – det har aldrig varit enklare att välja rätt kulör!
Klicka hem din Colour Tester direkt till dörren här.

 


Provmåla!

När det kommer till att välja kulör så föreslår vi på Nordsjö att man alltid provmålar. Tips! Köp hem en Colour Tester för att se hur kulören passar i just det rum man planerar att måla om.
Här kan du läsa mer om Colour Tester och även se vilka kulörer den finns i. Det bästa är att du dessutom kan klicka hem dina favoritkulörer i Colour Tester direkt till dörren här.
Det har aldrig varit enklare att välja rätt kulör!

Hämtar data, vänta...