Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Bloggarnas nya favorit – prova den smarta Colour Testern från Nordsjö

Bloggaren Kristina Hede Fogsgaard har testat Nordsjö Colour Tester – här berättar hon varför det är enklare än någonsin att hitta rätt kulör till sitt hem.


Den 32-åriga interiörentusiasten Kristina Hede Fogsgaard arbetar till vardags som inredningskonsult och Sociala Medier ansvarig på Invita, en köksbutik i Århus. Samtidigt driver hon bloggen www.rosemille.dk där hon huvudsakligen fokuserar på inredning, barnrum och barnmode. Utöver detta driver hon också Instagramkontot @_rosemile och administrerar profilen @invitaarhus.

Ett hem i konstant förändring
“Alla projekt som dyker upp i mitt huvud gör att vårt hem konstant förändras. Jag använde Colour Tester för att prova 3 olika kulörer och jag måste säga att det aldrig har varit lättare att testa kulörer. I mina ögon är Nordsjö i framkant när det gäller trender och nytänkande.”


Kulören till vänster och i mitten - Restful Melun. På bilden till höger - Årets kulör 2019, Spiced Honey.

"Ibland kan valet av kulör vara svårt"

Kristina får ofta ny inspiration till ommålning och där kan ibland valet av kulör vara en liten svårighet. Denna gång valde Kristina att testa Colour Tester, en ny typ av färgprov som är mycket mindre och innehåller färg och mini-roller i ett. Till skillnad från vanliga färgprov som kräver att man föreställer sig hur kulören kommer att se ut på väggen, visar Colour Testern precis hur kulören kommer att se ut direkt på väggen.

Kristina provmålade med Colour Testern både på det mörkaste och ljusaste området i rummet, då kulören kan variera en del beroende hur ljuset ändrar sig under dagen.

“En av de första sakerna jag gjorde efter att jag provmålat väggen, var att testa några utvalda inredningsdetaljer mot väggen och kulören. Bland annat så höll jag upp min favoritkrukväxt framför kulören för att få en känsla av slutresultatet”.


Kulörer på bilden till vänster - Sparkling Calais, Spiced Honey och Restful Melun. På bilden till höger - Restful Melun.


Med Colour Tester är det enklare än någonsin att testa kulörer!

Med den nya Colour Tester är det väldigt enkelt att testa kulörerna i hemmet. Man tar bara bort skyddsfolien, trycker fram lite färg på rullen och sätter igång. Det har aldrig varit enklare att välja rätt kulör!
Tips! Stryk minst två gånger med Colour Testern för att få samma täckning som med vanlig väggfärg.

Läs mer om Colour Tester här!

 

Valet föll till slut på kulören Restful Melun

Det fanns många vackra kulörer att välja mellan och Kristina hade massa idéer och tankar kring vad hon skulle kunna göra där hemma. En av de kulörer som hon bland annat provmålade med var Årets färg 2019 - Spiced Honey, som hon beskriver som väldigt elegant och livfull. Valet föll dock till slut på kulören Restful Melun då den harmoniserade så bra med hennes övriga interiör.

“Jag har precis köpt några kjolar till mina flickor i nästan samma färg som Restful Melun och blev så glad när jag insåg detta, säger Kristina.

Sparkling Calais var också en av de kulörer som hon provmålade med. Det är en mycket ljus beige kulör som är diskret samtidigt som den hade kunnat skapa underbara kontraster på min vägg och framhävt stuckaturen. Kristina valde dessutom att måla både väggar och tavellister i Restful Melun, vilket gav en snygg enhetlighet.”

Vill du se hur Restful Melun ser ut hemma på dina väggar? Klicka hem ditt färgprov direkt till dörren här! 


Inredningsdetaljer som svarta tavelramar och mässing skapade ett helt annat helhetsintryck i rummet tillsammans med väggfärgen.

Varma, underbara nyanser

Varma nyanser passar väldigt bra nu när vi börjar närma oss höst och mörker och man märker att de är populära. Kristina tipsar om att måla en möbel i samma kulör som väggen eller måla en del av en annan vägg i en annan kulör.  

”När jag började måla med färgen Restful Melun tänkte jag att den var lite för feminin och mjuk för ett kök. Men så snart de svarta tavelramarna kom på plats och jag blandade in detaljer i mässing och grönt så blev helhetsbilden något helt annat. Det ljusgrå i köket som leder upp till tavelväggen har fått en extra glöd med den rosa nyansen på plats.”
 Hösttips från Kristina

Ett av Kristina Hede Fogsgaards hösttips är att blanda in materialet velour, där det finns många härliga färger att välja mellan. I tillägg kan man mjuka upp inredningen med extra många kuddar och varma, mysiga filtar nu till hösten. Det är bara att sätta igång!

Hitta din kulör till vardagsrummet

Nordsjös Colour Tester är nyheten som gör det ännu enklare att hitta den rätta kulören. Det är ett smidigt verktyg med färg och mini-roller i ett och som finns i en palett med hela 49 vackra och moderna kulörer.
Genom att på detta enkla sätt provmåla med kulören hemma på dina egna väggar, får du en bra uppfattning om slutresultatet, samt hur din övriga inredning och ljusinsläpp i rummet påverkar kulören.

Klicka hem din Colour Tester direkt till dörren här.


Colour Tester finns i en palett med hela 49 vackra och moderna kulörer. 
Hämtar data, vänta...