Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
rosa barnrum, barnrumsinspiration, aimforhappiness peony, inspiration spjälsäng, spiced honey, rostiga nyanser, rosa toner, rosa färg, färg i barnum
rosa barnrum, barnrumsinspiration, aimforhappiness peony, inspiration spjälsäng, spiced honey, rostiga nyanser, rosa toner, rosa färg, färg i barnum

LEKFULLT OCH KREATIVT HEMMA HOS @aimforhappiness

En barnrums make-over stod på önskelistan hemma hos bloggaren och stylisten @aimforhappiness. Läs mer och inspireras av hur Jannicke kombinerade Årets kulör 2019 – Spiced Honey med den rosa och lekfulla kulören Aimforhappiness Peony.

LEKFULLT OCH FÄRGSTARKT FLICKRUM

Hemma hos stylisten och bloggaren Jannicke Valen så är ingen dag den andre sig lik. Hennes arbetsveckor är en skön mix av alla möjliga uppdrag - allt från homestylingar, diverse inredningsprojekt, styling- och fotouppdrag och färgsättningar hemma hos kunder. 

Jannickes härliga passion och kunskap om färger, detaljer och styling av rum syns och märks i hela hennes hem. Läs mer och inspireras av Jannickes make-over av barnrummet där hon kombinerade Årets kulör 2019 – Spiced Honey med den rosa lekfulla kulören Aimforhappiness Peony. 

LÄS MER OM ÅRETS KULÖR 2019 - SPICED HONEY. KLICKA HÄR!

rosa barnrum, barnrumsinspiration, aimforhappiness peony, inspiration spjälsäng, spiced honey, rostiga nyanser, rosa toner, rosa färg, färg i barnum, hortensia
rosa barnrum, barnrumsinspiration, aimforhappiness peony, inspiration spjälsäng, spiced honey, rostiga nyanser, rosa toner, rosa färg, färg i barnum, hortensia
En vacker hortensia blommar praktfullt på sängbordet inne i Emblas rum.
Bilder @aimforhappiness


VARMA, GYLLENBRUNA TONER MED EN ROSA TOUCH

Ett av alla måleri- och inredningsprojekt hemma hos Jannicke har varit en make-over av flickrummet. Här föll valet på kulören Årets kulör 2019 - Spiced Honey som är en varm och gyllenbrun färg.
Jag valde att måla med Spiced Honey då den speglar en ny känsla av positivitet och optimism - samt en önskan om att släppa in ljuset. Från allra första gången jag såg kulören så fick jag lust att måla min dotters rum med den, säger Jannicke. 

Kulören är perfekt i ett sovrum då den både kan inge en svalhet och harmoni, men samtidigt en varm och lekfull känsla beroende på ljuset och vad den kombineras med. Jag valde sedan att måla fönsterdetaljerna med min kulör Aimforhappiness Peony, och bara genom att lägga till den rosa detaljen så blev helheten och känslan helt underbar i rummet.


LÄS MER OM KULÖREN AIMFORHAPPINESS PEONY. KLICKA HÄR


barnrumsinspiration, barnrums make-over, barnrum, färg, spiced honey, aimforhappinesspeony, rosa barnrum
barnrumsinspiration, barnrums make-over, barnrum, färg, spiced honey, aimforhappinesspeony, rosa barnrum
Jannickes öga för detaljer märks väl inne i Emblas rum. 
Bilder @aimforhappiness


 

NU FINNS DET GOTT OM PLATS FÖR LEK

Något av det som jag älskar med att måla och inreda ett barnrum, är att jag får lov att få ut all den energi och kreativitet som jag har inom mig, säger Jannicke. Denna gång så blev det även en ommöblering inne i Emblas rum. Rummet är relativt stort, men vi har inte utnyttjat alla ytor på rätt sätt tidigare. Så vi flyttade sängen, införskaffade några mindre bokhyllor så Embla istället fick en större golvyta i sitt rum.
 

INREDNING TILL BARNRUM

I ett barnrum är det viktigt att hitta en balans mellan lugn och liv, och att skapa utrymme för både avkoppling och lek. Så det är ytterligare en positiv sak med små renoveringar - det för ofta med sig fler positiva förändringar och nya aha-upplevelser.
Emblas säng har en vacker gammelrosa kulör, som även den blev en fin kontrast till den varma och gyllenbruna väggen.

LÄS OCKSÅ: SÅ HÄR ENKELT MÅLAR DU BARNRUMSMÖBLERNA! KLICKA HÄR!
rosa barnrum, barnrumsinspiration, aimforhappiness peony, inspiration spjälsäng, spiced honey, rostiga nyanser, rosa toner, rosa färg, färg i barnum
rosa barnrum, barnrumsinspiration, aimforhappiness peony, inspiration spjälsäng, spiced honey, rostiga nyanser, rosa toner, rosa färg, färg i barnum
Bilder @aimforhappinessBARNRUMMETS FÄRGER HARMONISERAR VACKERT MED HALLEN

I hallen som vi hittar precis utanför barnrummet är det målat med kulören, Heart Wood, årets kulör 2018. Denna grårosa kulör harmoniserade även den fint tillsammans med Spiced Honey. 

Borta är bra - men hemma är ändå bäst. Om detta är sant eller inte låter vi vara osagt, men en välkomnande hall mjuka toner som här hemma hos Jannicke kan få vem som helst att trivas.
Testa gärna att leka med olika kulörer och nyanser för att skapa intressanta brytningar och en personlig miljö. Hallen förvandlas då till en spännande väg ut och ett riktigt kärt återseende när du kommer hem igen. För visst är borta bra men hemma är ändå bäst!

LÄS OCKSÅ: SÅ HÄR SKAPAR DU EN INBJUDANDE HALL. KLICKA HÄR!

hallen hemma hos aimforhappiness, heart wood, hallinspiration, färg till hallen
hallen hemma hos aimforhappiness, heart wood, hallinspiration, färg till hallen
Hallen hemma hos Jannicke som är målad med Årets kulör 2018 - Heart Wood. 
Bilder @aimforhappinessHITTA DEN PERFEKTA FÄRGEN MED COLOUR TESTER

Innan Jannicke bestämde sig helt för vilken färg hon ville måla med i barnrummet, så testade hon vår nyhet, Nordsjö Colour Tester.

”Jag provmålade väggarna med den otroligt praktiska Colour Tester innan jag helt bestämde mig. Det är ett smidigt litet verktyg med färg och praktisk inbyggd mini-roller i samma förpackning, så man enkelt kan prova färgen innan man målar. Valet stod mellan tre olika färger som vi provmålade med med Colour Tester. Och efter att ha sett dem uppmålade på väggen så blev valet så mycket enklare – Spiced Honey som ändå var min favorit från början, blev ännu självklarare nu.

Barnrummet som kanske blev lite annorlunda än det klassiska, nordiska grå, blev ändå en succé hemma hos Jannicke. Man ska inte glömma att barn älskar färg och låt gärna de lite större barnen vara med och färgsätta – det är både kul och lärorikt!

BESTÄLL HEM DINA FAVORIT COLOUR TESTER REDAN IDAG. KLICKA HÄR! 
 

PROVMÅLA MED SPICED HONEY HEMMA HOS DIG

Vill du se om kulören Spiced Honey passar hemma hos dig? Testa vår nyhet - Colour Tester som är ett smidigt verktyg med färg och mini-roller i ett. Genom att på detta enkla sätt provmåla med kulören hemma på dina egna väggar, får du en bra uppfattning om slutresultatet, samt hur din övriga inredning och ljusinsläpp i rummet påverkar kulören. Det har aldrig varit enklare att välja rätt kulör! 
KLICKA HEM DINA FAVORIT COLOUR TESTER REDAN IDAG! KLICKA HÄR!


LÄS OCKSÅ: VILL DU HA ÄNNU MER BARNRUMSINSPIRATION? KLICKA HÄR!
 

colour tester, testa färg, testa kulör, glowing paris, spiced honey, colour tester barnrum, testa färgen tillsammans, prova färg, prova väggfärg, väggfärg barnrum, väggfärg, val av färg, val av kulör
colour tester, glowing paris, spiced honey, testa färg, testa kulör, colour tester barnrum, testa färgen tillsammans, prova färg, prova väggfärg, väggfärg barnrum, väggfärg, val av färg, val av kulör
Bilder @aimforhappiness

5 FRÅGOR TILL JANNICKE


HUR SKULLE DU BESKRIVA DIN INREDNINGSSTIL? 
Min stil reflekterar vem jag är och vi som bor här. Jag är en väldigt visuell, kreativ och känslosam person och det kommer verkligen fram i min stil och stämning i hemmet. Ordning och reda och ett harmoniskt flöde är två viktiga saker som jag alltid försöker tänka på när jag inreder. Jag älskar den klassiska skandinaviska stilen, men jag måste även komplettera med lite mer färgglada och roliga element för att balansera det lite.

VAD ÄR DIN STORA INSPIRATIONSKÄLLA OCH HUR HÄMTAR DU INSPIRATION I VARDAGEN? 
Jag hämtar nog inspiration från allt möjligt. Konst, kultur, allt som väcker en känsla inom mig. Jag jobbar som många andra dagligen i den digitala världen med sociala medier. Men jag tror att vi alla behöver kontrasten och en mer fysisk inspiration. Natur, musik, böcker, möten med människor och deras talanger och historier, reser och upplevelser - det inspirerar mig.


FINNS DET NÅGOT RUM ELLER PROJEKT SOM DU ÄR MEST STOLT ÖVER I DITT HEM?
Hmm, det är kanske ett tråkigt svar, men jag är nöjd med helheten i vårt hus. Jag älskar att vi vaknar med solen som strålar in på våra gröna vackra sovrumsväggar. Det ger mig en otroligt bra start på dagen! Jag är även väldig nöjd med vårt senaste projekt, barnrummet - som inspirerar till lek och kreativitet. Takterrassen som var vårt stora sommarprojekt förlänger verkligen utesäsongen - speciellt i år med denna underbara sensommar och höst. Men sen i slutet av dagen så längtar jag efter att få krypa upp i soffan i vardagsrummet och se Oslos stadsljus blinka flörtande med mig. Det ger mig en ro i själen. 


VAD ÄR DET FÖRSTA SOM DINA GÄSTER BRUKAR REFLEKTERA ÖVER NÄR DE KOMMER HEM TILL ER? 
Jag får ofta höra att det är en god stämning hemma hos oss och det stämmer - det är alltid hyggligt här hemma! Även komplimanger för färgerna på väggarna, inredningsdetaljerna och helheten som skapats. Som person älskar jag att planera, och speciellt kreativa projekt. Så det är ingen tillfällighet att det finns en röd genomtänkt tråd som strålar genom vårt hem.

VAD ÄR DINA TANKAR OM FRAMTIDEN, VAD GÖR DU OM 5ÅR? 
Jag har många tankar och visioner om framtiden. Men en sak som är alldeles säkert är att det kommer vara något inom det kreativa området. Jag är en naturligt kreativ person och älskar att vara i rörelse och jobba i kreativa processer som ger mig och andra runt om mig en känsla av tillhörighet. I framtiden så tror jag att naturen kommer ha ännu större inverkan på oss. Det är här vi kommer hitta inspiration och samla energi och kraft. Vi kommer nog även att vilja omge oss av saker som just ger oss den känslan av värme och tillhörighet. En mer äkta och genuin känsla.

barnrumsinspiration, barnrums make-over, barnrum, färg, spiced honey, aimforhappinesspeony, rosa barnrumMER OM JANNICKE

NAMN: Jannicke Valen
FAMILJ: Sambon Esben Johansen, fotograf. Dottern Stella 7 år (blir 8 år i november) och Embla 2 år.
BOR: I ett funkishus på en halvö utanför Oslo som heter Nesodden.
GÖR: Jobbar dagligen med sociala medier, styling- och fotouppdrag, bloggar på aimforhappiness.com , diverse inredningsprojekt och färgsättningar hemma hos kunder
DRÖMPROJEKT: Skriva böcker, eller i alla fall slutföra en av de flera böcker som jag har påbörjat


LÄS MER OM JANNICKES HAPPY-PALETTE SOM HON TAGIT FRAM TILLSAMMANS MED OSS PÅ NORDSJÖ. KLICKA HÄR!

Hämtar data, vänta...