Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Barnrums-inspiration från Anna Kubel

Norrtäljebon Anna Kubel arbetar som fotograf, stylist och med sociala medier. Hon bor i ett underbart hus från 1790-talet och såhär ser det ut i hennes favoritrum – barnrummet målat i Deep Paris!

Stilrent och jordnära

Norrtäljebon Anna Kubel arbetar som fotograf, stylist och med sociala medier. Hon bor i ett underbart hus från 1790-talet och har alltid haft ett intresse för inredning. Anna menar att hennes intresse för inredning verkligen accelererade när hon och hennes sambo Johan flyttade runt mycket under en period och renoverade för fullt.

Anna har haft sin blogg i många år och har skapat en feed på sitt Instagram-konto som är stilren och inspirerande, med mycket jordnära kulörer.

”Jag gillar det personliga och det är det som mina följare känner. Jag vill att det ska kännas att det bor folk här och inte ser ut som en inredningstidning", säger Anna.

 

Favoritrummet för mys och lek

@anna kubel_barnrum2
@anna kubel_barnrum2

 

Anna bor i ett stort hus på 200kvm, och ett av hennes favoritrum i huset är dottern Hollies rum.

”Hollies rum är ett av mina favoritrum, dels för att väggarna är målade i min favoritkulör Deep Paris från Nordsjö men också mycket på grund av ljuset, kvällsljuset är magiskt där inne!”

För Anna är det viktigt att barnrummet har en myshörna där hennes dotter kan leka koja när hon vill.

Matta väggar i barnrummet

@anna kubel_barnrum5
@anna kubel_barnrum5

 

Såhär skriver Anna på sin blogg:

"Jag föredrar alltid en matt färg på väggarna och har målat både med Nordsjös Ambiance Silkematt och Ambiance Xtramatt. Den Xtramatta är min favorit och är en helmatt färg som ger ett fint djup i väggarna och en reflexfri yta.

Att färgen är matt betyder inte att den inte går att torka av, vi har denna på nästan alla väggar i huset inklusive Hollies rum och hennes lekrum där vi behövt torka väggarna ibland utan några problem."

Återanvänd och måla om möbler

@anna kubel_barnrum7
@anna kubel_barnrum7

 

"Det här gamla skåpet har vi tidigare haft som två delar, men nu när vi snart har en ny liten människa i familjen så insåg vi att även denna lilla förtjänar en garderob. Så vi satte ihop de två möblerna och sen målade jag om dom från grå till rosa.

Någonstans i all gråskala ville jag ha färg, och jag är så nöjd! Den här rosa färgen gör sig såå fin mot Hollies gröna väggar och en stor rosa färgklick där uppe var precis exakt det som behövdes!"

 

@anna kubel_barnrum6
@anna kubel_barnrum6
@anna kubel_barnrum8
@anna kubel_barnrum8

Den rosa kulören har färgkoden B7.10.59.

 

Annas tips för att välja kulör

@anna kubel_barnrum1
@anna kubel_barnrum1

 

"När det kommer till att välja kulör så föreslår jag alltid att man köper hem en provburk, alla kulörer ser olika ut beroende på fönster, ljus, osv. Jag har börjat lära mig hur olika kulörer fungerar här hemma i huset och vet att i tex Hollies rum är det lite ljus och dessutom reflekteras solen mot vår tvättstugas tegeltak vilket gör att ett rött ljus studsar in i rummet."

Tips: Ett knep är att alltid välja ett steg ljusare än den du spanat in på färgkartan då det alltid blir mörkare när du målar på stor yta.

 

Ett genomgående färgschema

@anna kubel_barnrum4
@anna kubel_barnrum4

 

"När vi valt kulörer till huset så har vi dels velat skapa ett lugn och framförallt hitta en röd tråd i de olika kulörerna utan att de blir för stor kontrast mellan rummen. Vi har genomgående grå/beige kulörer i hela huset och en grön kulör i vårt sovrum. Frågar ni mig just nu så är grönt min absoluta favoritkulör, gärna åt de mossiga och jordiga hållet."

Vi tycker Anna har gjort otroligt fint i Hollies rum, vad tycker ni? Och vilken kulör skulle du välja till ditt barns rum?

Läs också: Hall-makeover med Anna Kubel och Fornya dit hem med en ny kombination av kulörer

 

För mer inspiration från Anna, gå in på hennes blogg!

Hämtar data, vänta...