Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Använd kulörer för ett starkt första intryck

Använd kulörer för att imponera på dina gäster!

Kraften i kulörer

I vår undersökning medgav nästan 50 % av de som nyligen har flyttat att de är fixerade vid hur deras färgsättning och inredning uppfattas av gäster.

En av tio erkände till och med att de skulle undvika att bjuda hem någon om de inte tyckte att deras hem höll måttet.

Psykologen och kulörexperten Ingrid Collins säger att detta är helt normalt. Det är nästan medfött att vara stolt över sitt hem.

”Hur vi presenterar oss själva i våra hem och kläder sänder ut subtila icke-verbala signaler”, förklarar hon. ”Människan är ett flockdjur som vill imponera på andra flockmedlemmar med sitt utseende.”

Ett helsäkert sätt att göra ett tydligt och bestående intryck är att använda djärva kulörer i ditt hem.
Ge ditt hem mer farg

”Hur använder jag kulörer för att få mina besökare att tappa hakan?”

De outtalade meddelanden som våra hem skickar ut blir ännu viktigare när vi precis har flyttat. Vi vill visa familj och vänner att det går bra för oss.

Genom att använda vågade kulörer i ditt hem kan du skapa starka avtryck, men en del kulörer har större inverkan än andra. Här är fem vågade alternativ som kommer att väcka uppmärksamhet.

Rött är den mest energigivande kulören som finns och kan ge ett rum en varm och välkomnande känsla.
Skapa varme med energigivande roda toner

1) Rött

Rött är den mest energigivande kulören som finns. Den ger rummet en varm och välkomnande känsla och ser särskilt inbjudande ut i levande ljus. Detta gör att den passar perfekt i ett matrum.

Orange nyanser sprudlar av vitalitet. Måla dina väggar orange och du kommer direkt att känna att detta är ett glatt och livligt hem.
Skapa ett glatt hem med orange

2) Orange

Orange sprudlar av livskraft och ger ett glatt och livligt hem. Om orange används för sig själv blir den lätt överväldigande, så tona ner kulören genom att kombinera med komplementkulören blått för en skarp och modern stil.

Eller välj en mångsidig nyans som Copper Blush. Den ser underbar ut på egen hand, men tillför även värme till din färgsättning om den används på en accentvägg.

Guldnyanser doftar överflöd, vilket gör dem till det perfekta valet om du vill omge dina gäster med lyx.
Var vagad med guld

3) Guld

Guldnyanser ger en känsla av lyx, vilket gör det till den perfekta kulören om du vill ha en extravagant känsla. Lite räcker långt, så välj ljusa nyanser på väggarna och tillför extra glamour med noggrant utvalda guldaccessoarer.

Starka lila toner utstrålar självsäkerhet, men kulören passar oftast bättre som accentkulör än huvudkulör.
Uttryck dig med starka lila toner

4) Lila

Måla med en fyllig lila nyans för en riktigt personlig stil. Fylliga lila toner utstrålar självsäkerhet. Eftersom kulören är så intensiv passar den oftast bättre som accentkulör än huvudkulör.

Teal är färgvalet för trendiga inredare, men det är också väldigt mångsidigt. Det passar lika bra som bakgrund till de allra senaste nutida färgsättningarna som i mer traditionella hem.
Prova mangsidiga nyanser av teal

5) Teal

Teal är färgvalet för trendiga inredare, men den är också väldigt mångsidig. Den passar lika bra som bakgrund till moderna färgsättningar som i mer traditionella hem. Beroende på vilken nyans du väljer kan kulören upplevas mörk och nyckfull eller klar och uppfriskande.

Bästa tipset

Prova våra djärva kulörer med Nordsjö Visualizer APP – en praktisk app som låter dig se hur ditt nymålade rum kommer att se ut med en enda knapptryckning.

Hämtar data, vänta...