Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Inredning i balans hos bloggaren Janice Wistrand

Janice Wistrand bor i ett 1700 tals hus i ett gammalt fiskeläge i Skåne. Hon är en av nordens största bloggare och är även Feng Shui-konsult, inredare och föreläsare. Läs hennes bästa tips för ett hem i balans!

Sovrummet

AddSimplicity_geige sovrummet 2
AddSimplicity_geige sovrummet 2

Janice Wistrand bor i ett 1700 tals hus i ett gammalt fiskeläge i Skåne. Hon är en av nordens största bloggare och är även Feng Shui-konsult, inredare och föreläsare. Så skriver hon på sin blogg:

– Välkommen in i vårt nya sovrum. Varmare än tidigare med en greige ton på väggen. Väggfärgen har jag tagit fram själv och är en grå ton med beige i och finns som kulörnamn Simplicity Greige. Vårt sovrum ska symbolisera vila och kärlek och ska därför inte inredas i för starka färger.

– Försök att placera sovrummet i hemmet där det är lugnast. När jag inreder tycker jag det är bra om man kan dela in huset i en aktiv del och en lugnare del. Förslagsvis känns övervåningen som det bästa alternativet där inga människor kan gå förbi utanför fönstret, samt att det är skönt att ha en privat del i huset när man har besök av vänner och familj.

AddSimplicity_geige sovrummet
AddSimplicity_geige sovrummet

– När man inreder sovrum är det viktigt att tänka på kraftpositionen. Med det menas att man ska ha trygghet och stöd i ryggen (mot en vägg) och fri sikt framåt, över dörr och fönster. Ni vet den där känslan av att ha koll på vad som händer. Detta är något som ligger långt tillbaka i våra kroppar (närmare bestämt sedan tiden i grottorna, där vi var tvungna att vara beredda på att försvara oss mot faror).

AddSimplicity Greige på väggen 2
AddSimplicity Greige på väggen 2

– Färger som kan vara lämpliga i ett sovrum är de som ligger nära vår natur, ljusa rogivande toner som blått, grått, grönt, men också jordnära färger, i brunt och beige. Undvika starka kulörer som gult, orange och rött eftersom att de är för intensiva och gör det svårare för oss att koppla av. Däremot kan detaljer i rött/cerise eller rosa förstärka passionen och det vill man ju såklart ha i ett sovrum. Använd Ambiance Xtramatt.

Flickrummet

AddSimplicity flickrummet
AddSimplicity flickrummet

– En titt in Celines rum. Jag får mycket frågor kring färgen på väggarna. Den heter Vakna och är från Nordsjö Idé och Design. Den har en fin dammig rosa ton, inte grisskär utan snarare pudrig och har du som vi, norrfönster, går den lite åt lila. Använd Ambiance Xtramatt eller Easy2Clean.

Fasaden

AddSimplicity måla hus
AddSimplicity måla hus

– Var noga med färgsättningen. Ta i beaktande husets årtal. Kika i böcker om ursprung, stilar och färgval. Gör det till ert hus, men glöm inte att ta hänsyn till dess ursprung.

– Jag är så nöjd med den vita färgen vi valde. Ja det är VERKLIGEN stor skillnad på vitt och vitt. Använd Murtex Silicate på puts.

Ytterdörren

AddSimplicity dörren
AddSimplicity dörren

– Att måla dörren i en betydligt mörkar ton än vårt plank och fönster blev verkligen jättebra och ett hett tips till er som vill ha en välbalanserad intryck på huset.

– Idag tänkte jag ge er ett Feng Shui tips när det gäller entrén till huset. Se till att du har en böljande väg fram till dörren. Inga raka gångar som ger en rusande känsla. Detta är en av mina favoriter i trädgården. Den böljande formen med den gamla kullerstenen lagd i vackert mönster. Växtligheten tillsammans med vår dörr i petroleum ger en inbjudande känsla.

– Inom Feng Shui talar man ofta om väktare. Två likadana krukor på varje sida av dörren skapar den känslan. Det känns pampigt och samtidigt ”vaktande”, vilket ger en trygg och välkomnande känsla. Använd One Door & Window.

I trädgården

AddSimplicity uterum
AddSimplicity uterum

– Jag köpte ett bord och en bänk, som bildar en tripp trapp effekt som är tacksamt att jobba med när man ska göra ett fint stilleben. Bordet och bänken är i obehandlat trä så jag målade det i en utomhuslasyr som var mattsvart från Nordsjö. Använd Tinova Super eller Tinova Transparent Tixett i kulör Lindgren.

Garage och förråd

AddSimplicity måla väggar i garaget
AddSimplicity måla väggar i garaget

– På väggarna har vi valt Nordsjös färg för våtutrymme i en grå ton NCS 1500-N. Först våtrumsgrundfärg och sedan våtrumsfärg. Detta då det är ett kallförråd och då det lätt kan bli kyligt och fuktigt vid väderomslag. Vi har aldrig mindre än 8 grader här, så ett litet element går på för att hålla en viss temp.

– Först tänkte vi ha de putsade väggarna som de är, men jag rekommenderar verkligen att måla putsen då det håller ytan bättre och inte ”smular”. På golvet valde vi klinker för att det skulle vara enkelt att kunna torka av smuts och slask som lätt hamnar här.

Använd Perform+ Våtrumsprimer och Perform+ Våtrumsfärg.

Alla färger finns i våra butiker.

Hitta de bästa tipsen i Nordens största inredningsblogg inom Feng Shui - AddSimplicity och Instagram @addsimplicity

Hämtar data, vänta...