Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

6 sociala färgscheman som ger vardagsrummets väggar nytt liv

Dessa varma och välkomnande färgidéer kommer att få dig att känna dig som hemma.

“My living room feels a bit tired and unwelcoming. How can I make it a place where people love to be again? ”

Are you ashamed of faded wall paint in the living room? You are not alone in that case. More than a quarter of all people surveyed in a survey conducted by AkzoNobel admitted that they were ashamed of their boring decor and very much wanted to freshen up faded walls.

Fortunately, it is easier than you might think to give the living room new vitality. These smart color schemes help you transform an uncharted living room into an inviting space that is perfect for entertaining guests or relaxing with the family.

 

Lovely orange vibrant splashes are the perfect shade to spice up a tired living room.
Living room with details in orange

 

1. Utåtriktad orange

Härliga orangefärgade livfulla stänk är den perfekta nyansen för att pigga upp ett trött vardagsrum.

Om du vill ha en kulör på hela väggen väljer du en diskret nyans som inte tar över. Om du vill ha ett djärvare utseende väljer du en livfull mandarinnyans för att lyfta fram en viss del i vardagsrummet, till exempel insidan av en dörr eller väggen runt ett fönster.

Vilka kulörer?
Illuminated Nice

 

Det finns inget mysigare än en neutral palett, förutsatt att man hittar rätt balans.
Warm, neutral living room

 

2. Ombonat neutralt

Det finns inget mysigare än en neutral palett, förutsatt att man hittar rätt balans.

Måla väggarna i en djup mullvadsgrå nyans för att skapa en varm och ombonad effekt. Om du inte vill ha mörkt överallt kan du prova att måla väggen bakom soffan i en mörk nyans och välja ljusare toner i resten av rummet.

Avsluta med massor av mysiga kuddar och lägg till lyxig sammet och grovstickad ull – perfekt för att mysa med familjen till helgen.

Vilka kulörer?
Bright Paris och Restful Le Havre

 

En pigg gul färg är full av optimism och glädje. Använd det för att ge vardagsrummets väggar ett soligt lyft som får alla som kommer in i rummet att le.
Solgult vardagsrum

 

3. Solgult

En pigg gul färg är full av optimism och glädje. Använd det för att ge vardagsrummets väggar ett soligt lyft som får alla som kommer in i rummet att le.

Om du väljer ljusa djärva toner balanserar du upp dem med mer jordnära färger som mellangrått. Bleka citronsorbettoner lyfts fram när de används med pastellgrönt eller blått.

Vilka kulörer?
Mystical Montpellier och Misty Calais

 

Grön färg i stue
Grön färg i stue

 

4. Smaragdgrönt

Djärva ädelstenstoner som smaragdgrönt är perfekt om du vill göra intryck med vardagsrummet.

Använd det med kritvita tak och trädetaljer, och lägg till detaljer som guldlampor och förgyllda spegelramar för att förstärka den lyxiga känslan.

Vilka kulörer?
Dark Lyon

 

Om du vill ha den mysiga, ombonade känslan i en mörkare palett utan att välja svart är mörkt blågrått eller till och med mörkblått det perfekta kulörvalet.
Mörkt målat vardagsrum

 

5. Mörkt gråblått

Vågar du välja något mörkt? Om du vill ha den mysiga, ombonade känslan i en mörkare palett utan att välja svart är mörkt blågrått eller till och med mörkblått det perfekta kulörvalet.

Dessutom utgör det en utmärkt bakgrund för iögonfallande accentfärger, klargult och rosa är effektfulla val, vilket får vardagsrummet att kännas både livfullt och mysigt.

Om du tycker att mörkt gråblått är för mycket att använda i hela rummet väljer du en ljusare grå på väggarna och lägger till djup i färgschemat genom att använda en mörkare nyans på väggar, fönsterkarmar eller andra detaljer.

Vilka kulörer?
Mystical Paris

 

Rödbrunt är fylligt och värmande och gör vardagsrummet till en inbjudande plats som du kommer att älska att visa gästerna.
Rött vardagsrum

 

6. Rödbrunt

Reddish brown is full and warm and makes the living room an inviting place that you will love to show the guests.

This lightly toned shade contains elements of orange and brown and becomes very cozy, especially in the evenings when illuminated by soft light.

Use with natural wood furniture to enhance the rustic feel, or dark leather to get a sophisticated feel.

What colors?
Deep Antibes

 

Best tip

Do you want a sneak peek at how the room will look when it has been painted? The app Nordsjö Visualizer gives you a quick digital impression of the interior design plan so that you can test different looks before you buy color.

Hämtar data, vänta...