Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

5 anledningar att välja ett mörkt och dramatiskt färgschema för ditt hem

Från stämningsfulla blå nyanser till rökiga grå, det här är anledningen till att det är dags att möta din mörka sida när du fräschar upp bleknande väggar.

”Vi skulle vilja göra vårt hem modernare och vi funderar på att använda mörkare kulörer eftersom det är så modernt just nu. Är det en bra idé eller borde vi hålla oss till det vi känner till?”

Djärva inredare börjar komma över sin rädsla för mörkret och ta till sig djupa och dunkla färgscheman. Vågar du haka på?

Den engelske inredningsdesignern Rebecca Davies förklarar varför alla borde ge efter för mörkrets lockelse när de gör om gamla trötta väggar – och varför det inte är så läskigt som du kanske tror.

Mörka färger anses ofta vara ogästvänliga, men de kan faktiskt vara otroligt mysiga.
Använd mörk färg för att skapa ett mysigt kök

1. Mörka kulörer är mysiga

Mörka kulörer anses ofta vara ogästvänliga, men de kan faktiskt vara otroligt mysiga. Du kan använda dem för att få ett stort rum att kännas mer intimt eller ett litet rum att kännas superombonat – det är en myt att man bara ska använda ljusa kulörer i små rum. Om du vill få en mysig och ombonad känsla ska du måla väggarna i en djupblå nyans.

Vilka kulörer?
Dark Melun

Vill du skapa wow-känsla i hemmet utan att lägga en förmögenhet på lyxig design? Måla väggarna med en djup, mörk färg.
Skapa dramatik med mörka färger

2. Mörka kulörer skapar dramatik direkt

Vill du skapa en wow-känsla i hemmet utan att lägga en förmögenhet på lyxig design? Måla väggarna med en djup, mörk kulör. Det fungerar särskilt väl i rum som används för att umgås på kvällstid, t.ex. en matsal. Välj en dunkel och rik röd nyans som blir som vackrast i ljuset från stearinljus.

Vilka kulörer?
Dark Marseille

Om väggarnas yta inte är helt perfekt men du varken har tid eller pengar till att spackla om dem kan ett mörkt färglager täcka mängder av fel.
Täck ojämna väggar med mörkare nyanser

3. Mörka kulörer döljer ojämnheter

Om väggarnas yta inte är helt perfekt men du varken har tid eller pengar till att spackla om dem kan ett mörkt färglager täcka mängder av fel. Med ljusa kulörer syns de skuggor som bildas på ojämna väggar, men mörka kulörer absorberar ljuset och lurar ögat att tro att ytan är helt slät.

Vilka kulörer?
Mystical Paris og Dark Versailles

Gör som de holländska mästarna och hylla spelet mellan ljust och mörkt. En mörk bakgrund gör att ljusa accentfärger sticker ut, vilket skapar en raffinerad urban känsla.
Blanda mörka nyanser med ljusare accentfärger

4. Mörka nyanser gör underverk med ljusa accentkulörer

Gör som de holländska mästarna och hylla spelet mellan ljust och mörkt. En mörk bakgrund gör att ljusa accentfärger sticker ut, vilket skapar en raffinerad urban känsla. Prova att måla väggarna i mörkgrått och lägg till accentfärger som neongul, rosa eller limegrön.

Vilka kulörer?
Dark Le Mans, Mystical Paris och Illuminated Le Havre

Vem vill vara som alla andra? Måla med mörka nyanser så kommer hemmet, och du, genast att utstråla en känsla av glamour och mystik.
Använd mörkare nyanser för att få ett glamouröst färgschem

5. Mörka kulörer är annorlunda

Vem vill vara som alla andra? Måla med mörka nyanser så kommer hemmet, och du, genast att utstråla en känsla av glamour och mystik. Om man lägger till några metallicaccenter blir lockelsen bara ännu större.

Vilka kulörer?
Dark Montrouge, Dark Versailles och Deep Dijon

Bästa tipset Är du orolig att den mörka kulören kommer att ta över rummet? Måla den mörka nyansen tre fjärdedelar upp på väggen och låt den översta fjärdedelen ha samma ljusa kulör som taket. Det får taket att dra sig tillbaka och rummet känns högre och lättare.

Hämtar data, vänta...