Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Tre influencers sätter färg på köksluckor

Färg kan verkligen göra susen för ett gammalt kök. 3 influencers målade köksluckor från Ikea i en vacker kulör.

Influencern Emily Slotte @emilyslotte målade om sina köksluckor

@emsloo måla kökluckor
@emilyslotte målar köksluckor

Funderar du också på att fräscha upp köket? Det här är Emilys bästa tips:

– Ett av alla de projekt jag har påbörjat i huset är klart. Luckorna i köket är färdigmålade, hurra! Sen vi flyttade har jag verkligen blivit ett fan av billig och snabb uppfräschning. Färg kan verkligen göra susen.

–Jag slår verkligen ett slag för att själv måla om köksluckorna hemma, även om de tar några dagar att få allt iordning, iaf om du har en 1,5 åring hemma. Jag spacklade igen de hål som behövdes, skruvade ner de luckorna som var svåra att komma åt runt, sandpapprade ytan lätt och målade sen två gånger med Nordsjös snickerifärg. Färgkoden heter S 4500-N. De är en mörkgrå färg som verkligen fick det här köket att komma till sin rätt!

– Tänk på att använda dig av just snickerifärg så att luckorna tål det slitage som de lätt utsätts för i ett kök. Vi passade även på att byta ut våra beslag till nya. Tips är att investera i bra verktyg. Jag använde en miniroller och pensel.

Influencer @annakubel målade sina köksluckor

@annakubel målad köksluckor
@annakubel målar köksluckor

Ett annat exempel är Anna Kubels snygga kök, så här skriver hon på sin blogg:

– Som ni säkert minns så målade jag om våra köksluckor i vintras, ett projekt jag drog mig inför då jag hört att det ska vara oändligt med jobb och att resultatet sällan blir bra. Struntprat om ni frågar mig, det tog några timmar och resultatet blev ju super tycker jag. – Jag är ju lite av ett målarfreak och målar de mesta och har i stort sett alltid ett liten projekt på gång som innebär målning.

– Färg är det roligaste jag vet och dessutom ett enkelt sätt att förändra något oavsett om det är en vägg, ett kök eller en möbel.

Hur målar du köksluckor?

Kjøkken blått Ambiance maling

Blått kök målat med Ambiance

I vårt exempel blev Ikea-luckorna målade med Ambiance SuperFinish. Luckorna är lackade från början, så tvätta med målartvätt och slipa med sandpapper innan du målar. Ett tips för extra tålig yta är att måla med Häftgrund först och sedan Ambiance SuperFinish. Den finns både som helmatt (glans 5) och halvblank (glans 40). Den flyter ut otroligt bra och lämnar en yta som känns sprutmålad.

Läs mer hur du går tillväga för att måla dina köksluckor här

Hämtar data, vänta...