Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Historien bakom varje kulör och år

20 år med Årets kulör

Varje Årets kulör från de senaste två årtiondena berättar en historia om var vi då befann oss i tiden. Noggrant utvalda genom att använda globala insikter och expertis från våra kulörspecialister på vårt Global Aesthetic Center ger de oss en tillbakablick över de ändrade kulör- och inredningstrenderna genom tiderna. Över de senaste 20 åren, har vi sett en tydlig trend mot neutrala, naturliga kulörer - en trend som nådde dess kulmen 2023 med Wild Wonder som är helt inspirerad av naturen. 

Designteamet bakom Årets kulör

Designteamet bakom Årets kulör

Kulörtrender genom åren


Det är väl bevisat att det som händer i samhället påverkar vår åsikt om hur vi vill leva, bygga och bo. För ett färgföretag som AkzoNobel är det av största vikt att veta på förhand vilka kulörer människor kommer att tycka om idag och i framtiden.

 

Hur Årets kulör kommer till


Varje år träffas det globala Design-teamet på AkzoNobel och bjuder även in en internationell grupp av design- och trendexperter för att samlas och diskutera kulörtrender Det är vad vi kallar "the Colour Futures project". Det som följer är den fantastiska resa som kulörtrender har tagit från 2004-2023. 

 

Sedan 2004 har vi målat våra hem i regnbågens alla kulörer, från djupaste havsblå till samma ljusblå som himlen en sommardag. Vi har målat i stark orange, varmt brun/rosa, cool rosa, guldskimrande och rött. Olika nyanser av grönt har prytt våra väggar, från blågrön till den ”grön/grå/blå” Tranquil Dawn. En kulör som blivit en tidlös klassiker och pryder många av våra influencers väggar. Den gula kulören har också fått utgöra Årets kulör några år – solgul, ochre gold och bärnsten. Vi väntar med spänning på vad detta Årets kulör blir och alla framtidens “Årets kulör”.

 

För att läsa om Årets kulör 2023, läs mer här

Hämtar data, vänta...