Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Återuppliva och återvinn: Väck nytt liv i trötta möbler

Återuppliva och förnya gamla möbler med smarta målningstekniker.

Gör om möblerna

Du behöver inte byta ut dina gamla möbler för att anpassa dig till en ny inredningsstil i huset. Slitna gamla möbler kan få nytt liv genom att använda färg på smarta sätt, så att du kan få dem att se ut precis som du vill.

”Det handlar om att använda färg på oväntade sätt”, förklarar Louise Tod, Senior Color Designer hos Global Aesthetic Center. ”Det kan vara att hitta en begagnad möbel och ge den nytt liv eller måla några gamla stolar så att de blir huvudfokus i ett rum.”

Vilka kulörer? Intense Valence, Misty Montrouge och Denim Drift

 

Ett smart sätt att skapa överraskningsmoment

En djup och rik färg skapar en miljö för att visa antika föremål.
Grön vägg

Att använda befintliga eller begagnade möbler är en smart, hållbar och kreativ lösning – dessutom är det otroligt enkelt. Det är kostnadseffektivt, inte bara för att det innebär att du inte behöver slänga bort gamla möbler, utan du kan dessutom hitta unika föremål för en bråkdel av priset för att köpa nytt. Håll utkik både efter antikhandlare och mässor, samt loppmarknader där du bor.

Vilka kulörer? Dark Lyon

Förnya dina möbler

Ta dig an målningen på ett mer avslappnat sätt och undvik skarpa linjer för ett mjukare utseende.
Grönt rum med trappa

Målning av möbler är ett smart sätt att använda kulörer ton i ton på olika platser i hemmet. Det är också en enkel teknik för att göra om gamla föremål. En djärv färg på ett trött sidobord ger det en rolig och modern känsla.

Vilka kulörer? Dark Lyon och Restful Paris

Håll det naturligt

Botaniska motiv, naturliga textilier och organiska material får rum att kännas mjukare.
Ljust rum med växter

 

”En av de saker som är så bra med denna metod är att man använder material som inte nödvändigtvis är dyra eller kraftigt behandlade”, säger Louise. Det är också ett smart sätt att ge rummet den där trendiga naturliga känslan med hjälp av saker som du kanske hade missat. ”Material som bambu eller rotting har den där bohemiska känslan, men nu använder man dem i supermodern design”, förklarar Louise.

Och man behöver inte stanna där. Prova att lägga till växter för att mildra effekten, de kan placeras på renoverade bord eller runt ommålade trästolar. ”Det handlar om vad växter kan ge känslomässigt och fysiskt”, lägger Louise till. ”De skapar helt enkelt en trevligare miljö och de är bra för själen.”

Vilka kulörer? Dark Toulouse

 

Hämta appen Nordsjö Visualizer för att hitta de perfekta väggkulörerna som kompletterar de renoverade föremålen.

Hämtar data, vänta...