Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Skapa ett djungelrum till barnen

Lekfullt och vackert grönt, det här blir barnens egna oas – bokstavligt talat. Följ vår steg-för-steg för ett rum värdigt små djungelkungar och regnskogsdrottningar.

En egen oas för barnen

Naturälskare och små upptäckare kommer kunna hitta på mängder av äventyr i det här djungelinspirerade sovrummet. Lekfullt och vackert grönt, det här blir barnens egna oas – bokstavligt talat.

 

Följ vår steg-för-steg för ett rum värdigt små djungelkungar och regnskogsdrottningar!


Det här behöver du för att lyckas

Det här är kulörerna och all utrustning du behöver för förvandlingen; vi rekommenderar att du målar med produkten Easy2Clean för snyggt matta, men barntåliga väggar!

• Kulör J9.03.86 (tillräckligt för hela rummet)

• Kulör J9.08.82 (ca 2,5 liter)

• Kulör J4.18.75 (ca 2,5 liter)

• Kulör K2.30.50 (ca 2,5 liter)

• Maskeringstejp

• Roller

• Måttband

• Sax

• Penna eller krita

• Golvskyddspapper

• Liten stege, om du inte når ända upp till taket!

Såhär gör du

djungelrum_färgbunke

Steg 1: Måla hela rummet i kulören J9.03.86. Låt torka.

Steg 2: Mät och markera ut tre "horisont-punkter" på väggen med pennan eller kritan.

Steg 3: Klipp en stor bit av golvskyddspapper, lika långt som väggen du målar. Riv isär den horisontellt i tre bitar, du kommer använda de rivna linjerna för att få till en organisk silhuett på ditt djungellandskap!

Steg 4: Tejpa fast den första biten av det rivna golvskyddspappret i höjd med den högsta horisont-punkten (med den rivna linjen neråt, se exemplet på bilden med rollern nedan).

djungelrum_kanter

Steg 5: Använd rollern och måla över den rivna kanten med J9.08.82. Se till måla så färgen går ända ned till horisontmarkeringen under. Låt torka.

Steg 6: När färgen torkat använder du nästa bit rivna papper, för en varierad silhuett. Måla med J4.18.75.

Steg 7: Gör likadant med den tredje och sista bit rivet papper och måla med den färgstarkaste kulören – K2.30.50 – ända ned till golvet.

Steg 8: Bra jobbat, visst blev det fint? Nu när all färg torkat har du ett grönskande djungellandskap på väggen och det är fritt fram att dekorera med apor, elefanter, papegojor eller vad du vill – fråga ditt barn vad de vill ska bo i djungelrummet!

Tips från Nordsjö-coachen

djungelrum_kanter2

1: Riv mot dig när du river golvskyddspappret, så får du bättre kontroll över silhuetten.

2: Använd den taggigaste och ojämnaste papperskanten till den översta horisonten (den som ser ut att vara längst bort), och den jämnaste kanten till horisontlinjen som är längst ner.

3: Tejpa fast pappersbitarna ordentligt undertill så färgen inte smiter under pappret, utan följer den rivna kanten som planerat.

Inred i gröna toner

djungelrum_detalj

För pricken över i:et så lägg till inredningsdetaljer med djungeltema, varför inte sy eller köpa påslakan med monsteralöv som motiv?


MER BARNRUMSINSPIRATION? KLICKA HÄR

Lycka till och hoppas ni får många fina lekstunder i ert djungelrum!
!

 

Hämtar data, vänta...