Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Ska du göra om hemma? Hitta din personliga stil!

Fem idéer för att förvandla ditt hem efter din personliga stil.

Har du något som du bara inte kan skiljas ifrån?

Vilka är dina älsklingssaker? Kanske en gammal plåtburk, ett märkligt vykort eller en vacker vas? Varför inte använda de här personliga föremålen som startpunkt för att inreda ett rum.

Får du inspiration i din favoritbutik?

Ta kort på saker som du skulle vilja ha – allt från saker i din favoritmodebutik till vackra loppisfynd på loppmarknader –samla på urklipp från broschyrer eller skriv ut bilder från nätet. Om du sedan lägger ut alla de här bilderna tillsammans kommer du att märka att de tillsammans speglar din personliga stil.

Tycker du om stilen hemma hos någon vän?

Vi har alla beundrat någons hem och önskat att vi själva kunde skapa samma stil och känsla. Gör en lista på saker som du skulle vilja ha hemma hos dig, som till exempel en soffa där vänner kan sitta eller ett skrivbord nära ett fönster. Därefter kan du införliva de här idéerna i ditt hem.

Vilka färger dras du till?

När man väljer kulörer är tricket att minska dina valmöjligheter. Börja genom att samla in prover eller bilder av nyanser som du dras till och begränsa dem sedan till en enda palett. Köp kulörprover för att måla dina väggar och bo in dig med kuörerna ett tag så att du märker du om det verkligen passar dig.

Var gillar du att koppla av?

Restauranger och hotell inreds för att få dig att och koppla av. Om det finns något ställe dit du älskar att gå, där ljuset är helt rätt, möblerna riktigt sköna och inredningen smakfull, varför inte kopiera stilen? Skriv ned vad du gillar med platsen, det kan ge dig nyckelord till din egen stil.

Skapa ett moodboard

Ta kort på dessa favoritställen och saker och skapa ett moodboard! Försök hitta nyckelelement och återkommande färgsättningar, det är dessa du vill bygga på! Sålla bort det som du inte känner så starkt för och inte passar ihop till du har en essens och en tydlig vision – en egen stil.

Tips: Pinterest.se är perfekt för att skapa ditt moodboard på, här kan du även söka efter och hitta en uppsjö av vackra inredningsbilder.

Lycka till och ha det kul med processen!

Hämtar data, vänta...