Måla över tapeten
Måla över tapeten

MÅLA ÖVER DIN TAPET - Såhär enkelt är det!

Det enklaste och roligaste sättet att förändra ett rum på är självklart att måla om. Vill du måla över dina gamla tapeter? Följ vår enkla guide för bästa resultat.


Måla om är verkligen ett av de roligaste och enklaste sätten att förnya sitt hem på.  Och att vi blir glada av färg – det vet vi alla – samt att det kan sprida en positiv känsla och tillföra en skön energi i ett rum! Det är en av färgens och kulörernas bästa egenskaper.

Tänk att något så enkelt som en inbjudande färgklick i hallen, en varm och ombonad kulör i sovrummet eller en fondvägg i vardagsrummet kan göra så mycket för rummets upplevelse. Små saker som verkligen kan lyfta ett helt rum helt enkelt!
Även om dina väggar är tapetserade idag så kan du självklart måla över din tapet!SÅ MÅLAR DU ÖVER DIN TAPET - SE VÅR ENKLA STEG FÖR STEG GUIDE

Förbered

• När du vill måla över en tapetserad vägg måste du först borsta rent väggen och torka av den med en lätt fuktad trasa.

• Vävda textiltapeter med inslag av jute, sjögrästapeter och linnetapeter måste först grundas med Nordsjö Original spärrvitt, annars riskerar de att krympa.

• Skydda hela golvet och listerna från färgstänk och dropp med täckpapper och tejp. Se till att fästa pappret ordentligt så det inte glider runt när du jobbar.

 

Spackla

• Spackla över små hål och ojämnheter med Nordsjö Professional Mediumspackel. Låt torka enligt anvisning på förpackningen.

• Slipa spacklade ytor och borsta bort slipdammet.

 

 

Måla väggen
Måla väggen

 
Måla

• Börja att måla vid kanter, hörn och lister med en pensel och stryk ut med en liten roller (sk sparmålning). Bästa resultat utan ojämnheter får du om det sparmålade området inte har börjat torka. Sparmåla därför en vägg i taget.

• Doppa rollern i färgtråget och fyll rollern med så mycket färg det går utan att det droppar. Tips - du inte ska kunna se rollerns ludd. Börja med att rolla på två till tre rollerbredder i taget och efterrulla för bästa resultat.

• Packa in roller, tråg och penslar i en plastpåse efter första strykningen. Låt det första lagret färg torka och slutmåla sedan med ett lager till. Ta bort tejpen direkt när du är klar. Snyggt jobbat!

SE VÅR ENKLA INSTRUKTIONSFI