Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Beräkna hur mycket färg du behöver!

Så här enkelt räknar du ut hur mycket färg du behöver! Spara pengar och gör miljön en stor tjänst genom att köpa rätt mängd färg.

SÅ HÄR ENKELT RÄKNAR DU UT HUR MYCKET FÄRG DU BEHÖVER

Är det dags att måla om där hemma - men du kanske är lite osäker på hur mycket färg som du kommer behöva? Du sparar både pengar och gör miljön en stor tjänst genom att endast köpa den färg som du behöver. Se vår enkla guide nedan hur du beräknar rätt färgmängd med de här punkterna nedan.

  1. Utvärdera först storleken på området som du ska måla om. Ta hjälp av en vän för att mäta bredden och höjden av väggarna med en talmeter och multiplicera dessa värden för att beräkna den totala ytan i kvadratmeter.

  2. Dra ifrån utrymmen som fönster och dörrar genom att använda samma metod som ovan och dra sedan ifrån dessa från din totala yta i kvadratmeter.

  3. Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen.

  4. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online). Detta ger dig hur många liter målarfärg som du totalt behöver för ditt projekt.

  5. Glöm inte bort att färgtypen och tillverkaren spelar roll. När du använder högkvalitativ målarfärg kommer du att märka att det räcker med mindre färgmängd för ett perfekt resultat. En mindre färgmängd betyder en gladare miljö – och ett vackert slutresultat för dig.

Färgkalkylator

Beräkna hur mycket färg du vil använda på produktsidan. Du hittar det under länken "Hur mycket färg behöver jag?" för alla produkter. Läs mer på produktsidan här. Du kommer till kalkylatorn när du valt produkt.

Färgkalkylator

Spara tid och pengar genom att använda vår färgkalkylator för att avgöra hur mycket du behöver innan du börjar.

1

Välj en produkt

Känner du till vilken produkt du vill använda?
Välj en produkt för att göra din beräkning korrekt.
Välj produkt
The recommended number of coats varies from product to product, so by selecting a product you will get a better result.
2

Nordsjö färgkalkylator ska endast ses som en vägledning och mängden färg kan variera beroende på produkt, underlag, glans och kulör. Se tekniska datablad för respektive produkt för mer information.
Välkommen till någon av våra återförsäljare för mer rådgivning.

Mätt din yta:
Mängd som behövs:
För bästa resultat rekommenderar vi {coatAmount} med {productTitle}
Hämtar data, vänta...