Det tar tid att hitta den rätta
 

Att välja väggkulör kan vara lika svårt som att välja partner. Detta konstaterade Nordsjö och tar nu hjälp av Tinder för att marknadsföra sin innovation Colour Tester, ett färgprov med inbyggd mini-roller som gör det enkelt att testa kulörer direkt på väggen hemma. Genom samarbetet får användarna på Tinder olika kulörer presenterade för sig som potentiella partners, och erbjuds att få ett gratis färgprov hemskickat.

Det tar tid att hitta den rätta. När man väl träffat en potentiell partner blir det kanske inte alltid som tänkt sig, och man tvingas söka vidare och prova en annan. Relationsexperten Charlotte Sander, som regelbundet ger råd i Aftonbladet, Elle och TV4 Nyhetsmorgon:

- Jag tror att en av anledningarna till att det tar tid att hitta den rätta, är för att man själv inte riktigt är medveten om vad man söker. Det är därför viktigt att våga tänka utanför ramarna för vad man först tänkt. Man måste utmana sig själv och helt enkelt våga testa sig fram!

Kan man bli kär i en kulör?
 

Som en av Sveriges största färgproducenter är Nordsjö övertygade om detta, men de är också medvetna om hur svårt det kan vara att hitta den rätta. Christine Berglund, marknadschef på Nordsjö:

- Inga liknelser i övrigt, men processen att välja kulör påminner en del om jakten på kärleken i datingvärlden. Därför tyckte vi det var kul att placera vår Colour Tester på Tinder för att se om vi kunde få några matchningar.

Idag finner konsumenter inspiration till sina hem genom sociala medier, tidskrifter och hemma hos vänner. Colour Tester är ett enkelt och innovativt sätt att omsätta denna inspiration i handling. Ann-Charlotte Linde, kulörchef på Nordsjö:

- Att se och känna in kulören på plats med rätt ljusförhållande och med rummets material är otroligt viktigt. Det är därför Colour Tester fungerar så bra då det är enkelt att prova de valda kulörerna på väggarna och man slipper penslar och provburkar.

Färgskolan