Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Så här målar du en cirkel på väggen i tre enkla steg!

Nyfiken på att experimentera med en lättskapad färgeffekt? Måla en effektfull cirkel på väggen med hjälp av vår enkla guide.


Cirkel, cirkel på väggen där!

Det bästa och även fascinerande med färg, är att man med väldigt enkla medel kan åstadkomma olika effekter och uttrycka sig på en massa olika sätt i ett rum. Sen behöver man inte alltid måla alla väggarna i rummet och inte heller i samma nyans om man inte vill det.
Tips! En cirkel är ett enkelt och effektivt sätt att skapa ett härligt blickfång i rummet.

 

Ett inspirerande sovrum med inspiration från paletten, Love. Kulören Spice Honey och Nordsjö love letter. 

Testa att måla en enda stor cirkel för att skapa en rolig fondvägg och ett härligt blickfång i rummet. Välj en kulör som sticker ut från väggens nyans och tänk stort eller litet! Med rätt inredningsdetaljer i resten av rummet kan du sedan plocka upp cirkelns färg och få rummet att kännas nytt och fräscht på nolltid. Följ vår enkla guide hur du skapar din cirkel, samt tips på den utrustning som du kan tänkas behöva.Detta behöver du i utrustningsväg:

 • En burk med var och en av de kulörer du har valt ut. 
 • En roller
 • Ett färgtråg
 • Ett måttband
 • En blyertspenna
 • Ett snörnystan
 • En sax
 • Ett häftstift
 • Några smala penslar

   Steg 1: Börja med basen

Applicera den bakgrundsfärgen i den kulör som du valt ut som kontrasterar väl med cirkelns färg (eller inte - det beror på vilken effekt som du vill uppnå). Behöver du inspiration och tips på kulörer -  varför inte utforska paletterna med Årets kulör 2019 från Nordsjö?
Läs mer om de här. Du kan även se direkt hur de senaste kulörerna skulle se ut på din vägg om du hämtar appen Nordsjö Visualizer.

När du sedan har applicerat den nya bakgrundskulören och färgen har torkat helt är du redo för det bästa - att skapa cirkeln.

 Steg 2: Skissa upp cirkeln på väggen

Välj var på väggen som cirkeln ska målas och kom ihåg att ta hänsyn till möblernas och dina inredningsdetaljers placering i rummet. Det vore tråkigt om cirkeln råkade hamna bakom en bokhylla eller kanske där du tänkt att sätta upp en tavla!
Ta sen ditt snöre och fäst ena ändan av snöret i en blyertspenna och den andra ändan i häftstiftet, som sedan trycks in i väggen där du vill ha cirkelns mitt. Snörets längd bestämmer cirkelns yttre diameter. Håll snöret spänt och rita en cirkel på väggen. Spänn sedan snöret ytterligare något - beroende på storleken som du önskar på cirkeln - och rita den inre kanten av cirkelns kontur. Så här är det bara att bestämma sig för hur smal eller tjock som du vill ha din cirkel linje. 
 Steg 3: Måla cirkeln på väggen med din favoritkulör!

Måla sedan försiktigt mellan de två ritade cirklarna med en tunn pensel. Undvik stänkfläckar genom att jobba uppifrån åt båda hållen med penseln, varannan gång höger/ vänster sida. Om du vill kan du skapa fler cirklar på samma sätt  i alla möjliga olika storlekar och former. 
 


Är du osäker på vilka kulörer som fungerar bäst för din färgeffekt? 

Få mer inspiration om hur du kan använda Spiced Honey, årets kulör 2019 från Nordsjö, och hitta en look som passar din stil.

Lycka till! 

Provmåla Spiced Honey med vår nyhet - Colour Tester

Det är alltid en god idé att provmåla en del av väggen för att se hur kulören passar i just det rum man planerar att måla om. Det är mycket som kan påverka en kulör och den kan ändra utseende beroende på vilka andra kulörer som finns i rummet på olika inredningsdetaljer och golv, samt det naturliga ljusinsläppet och belysning.

Vill du se om kulören Spiced Honey passar hemma hos dig? Provmåla kulören med Colour Tester som har en innovativ förpackning med färg och mini-roller i ett. Läs mer om Colour Tester här och vilka andra kulörer den finns i.


Hämtar data, vänta...