Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Rätt kulör till din fasad

Färgsättningsråd och inspiration för rätt fasadkulör

Färgsättning utomhus

Sommaren börjar närma sig och ni som går i tankarna att måla om huset i sommar är säkert i full gång med planeringen redan. Tänkte lite kort tipsa om vad man kan tänka på när man väljer kulör till sitt hus. Det finns flera saker att tänka på men det viktigaste är att du är nöjd med färgen på ditt hus och att det passar in i miljön det befinner sig i.

 

Tänk på helhetsintrycket

Det är viktigt att kulören fungerar tillsammans med husets form och stil. Ta ett steg tillbaka och fundera på vad det är för landskap som omger huset. Gå sedan några steg närmare och titta på husets detaljer såsom fönster, dörrar och snickerier. Välj kulörer som antingen smälter samman eller kontrasterar varandra. Målet är att hitta en kombination av kulörer som gör att du känner dig som hemma.

 

Välj dovare kulörer med mer svarta till fasaden

Att se färger utomhus är inte riktigt samma sak som att se dem inomhus. Kulörerna utomhus upplevs som mindre svartaktiga och mer kulörta än vad de gör om vi tittar på dem inomhus. Därför bör man välja lite dovare kulörer med mer svarta i till sin fasad. En av anledningarna till att kulören upplevs mindre svart är att ytan på fasaden är jämn och reflekterar kulören på ett annat sätt än omgivande natur. Naturen är aldrig enfärgad, inte ens på små ytor. Naturen är inte heller slät, den har flera nivåer och ojämnheter som påverkar hur skuggan faller.

 

Vita nyanser

Vita hus har varit populära i omgångar, och just nu ökar antalet vita hus i Norden. För att en fasad ska upplevas som grå eller vitt krävs det att det är lite gult i kulören. Neutrala kulörer gör att fasaden upplevs som blå-grå. Även svarta hus ökar, dock är de flesta hus som vi kallar svarta mörk bruna.

Det finns ett otroligt stort utbud av kulörer du kan välja mellan till din fasad. Vi på Nordsjö har över 6 000 kulörer att välja mellan. Dock rekommenderar vi inte pga estetiska skäl samtliga kulörer för utomhusmålning. Kom gärna in någon av våra butiker och hämta färgkartor och titta på uppstrykningsprover. I färgkartorna har vi valt ut ett begränsat antal kulörer som vi vet blir riktigt snygga på fasader.

Lycka till med din färgsättning!

Vackra transparenta kulörer för din fasad

Laserande produkter framhäver träets struktur och din fasad behåller ett levande och naturligt uttryck. Utforska våra vackra kulörpaletter – den sobert grå och svarta, den mjuka sand och gråbruna, den mustiga röd- och gulbruna och den blå och gröna med attityd.

Färgkarta puts

Vår kollektion av kulörer för puts och mineraliska ytor är speciellt utvald för att passa i vår nordiska natur och i nordiska ljusförhållanden.

Hämtar data, vänta...