Matt färg ger ett sobert intryck

Supermatt funkis

En matt fasadfärg kan lyfta ditt hus till nya höjder. Nordsjös nya produkt Supermatt kombinerar en helmatt yta med hög kvalité – det ger en färg där kulören upplevs djupare och mer naturlig samtidigt som färgen skyddar ditt hus under lång tid.

Modernt och traditionellt

Supermatt sort hus

Vår helmatta färg finns att få i ett brett utbud av kulörer. För att hjälpa dig en bit på vägen visar vi här en noga utvald palett som passar både moderna och traditionella hus.

Kulörkarta

Supermatt kulörkarta

Stilrent vitt, grått och nästan svart men också starkare kulörer som andas både tradition och attityd.

Så målar du ditt hus

  1. Skydda. Skydda det som inte ska målas. Täck plåtar, hängrännor och stuprör. Glöm inte att täcka grunden och marken närmast huset.

  2. Se till att virket är torrt. Färgen ska skydda fasaden mot bland annat vatten. Därför är det viktigt att träet är torrt när du börjar måla. Fuktigheten får inte överstiga 16%. Det finns enkla men bra fuktmätare att köpa i handeln.

  3. Impregnera. Om huset aldrig varit målat är det viktigt att impregnera träet. Nytt virke suger ganska mycket. Var extra noga med ändträet.

  4. Grunda. Måla med grundfärg på alla omålade ytor. Det motverkar fuktangrepp och ger underlaget en jämnare yta och du får ett snyggare slutresultat.

  5. Täckmåla. Måla två lager med täckfärg. Se till att första lagret är torrt innan du lägger på andra. Jobba in färgen ordentligt med pensel.

Lycka till!

Så här målar du din fasad