”Det är dyrt att flytta, så vi har inte råd med vårt drömkök. Hur kan vi göra det befintliga köket så bra som möjligt?”

Enligt vår globala undersökning anser mer än en tredjedel av de som nyligen flyttat att köket är viktigt för att få det nya huset att kännas som hemma.

Men om budgeten efter flytten inte tillåter ditt drömkök, så har vår kulörexpert Louise Tod på Nordsjö tänkt ut några överkomliga lösningar för att skapa en stil som du gillar.

Omvandla ett intetsägande vitt rum till en mysig familjeplats med nyanser i taupe eller liva upp det med energigivande klara och starka kulörer.

1) Måla väggarna

Vare sig du anlitar en målare eller gör det själv så är färg ett billigt sätt att skapa ett personligt kök med omedelbart resultat. Omvandla ett opersonligt rum till en mysig familjeplats med nyanser i taupe för en enhetlig färgsättning, eller liva upp det med klara och starka kulörer.

Gamla köksluckor får genast nytt liv när de målas om.

2) Måla skåpen

Gamla köksluckor får genast nytt liv när de målas om. Varma neutrala toner är ett lugnande och mångsidigt val medan silvergrå nyanser ger din färgsättning en nutida känsla.

En färgglad kulör inne i köksskåpen får dig garanterat på gott humör när du öppnar skåpen.

3) Måla skåpens insida

En färgglad kulör inne i köksskåpen får dig garanterat på gott humör när du öppnar skåpet. Varför inte ta bort köksluckorna helt och hållet? Öppna, färgglada hyllor ger ett uppiggande intryck.

Om du inte riktigt vågar välja en vågad väggfärg så kan du leka med trädetaljerna istället

4) Måla fönster- och dörrkarmar

Vågar du inte välja en fräck kulör på dina väggar så kan du leka med trädetaljerna istället. Uppfriskande blå toner ger en sofistikerad känsla och skapar en illusion av att väggarna är målade i en ljusare kulör.

Att byta ut handtagen till lådor och skåp är ett av de snabbaste och enklaste sätten att ge ditt kök designerstil utan större kostnad

5) Byt ut handtagen

Att byta ut handtagen till lådor och skåp är ett av de snabbaste och enklaste sätten att ge ditt kök designerstil utan att betala för mycket. För en tidlös känsla kan du välja klassiska handtag i mässing eller borstad nickel.

Genom att måla en mindre yta med skoltavelfärg förvandlas dina väggar till ett stilfullt utrymme för viktiga inköpslistor. Dessutom kommer barnen älska att måla där!

6) Tillbehör

Komplettera med passande tillbehör. Att matcha kulören på väggen med stil på brödrost, kanna och porslin ger ett elegant intryck.

Brödrostar, vattenkokare eller porslin i glada färger kommer att göra ditt kök mycket intressantare

7) Välj accessoarer i klara och starka kulörer

Gör din köksomvandling fullständig med några roliga accessoarer. Brödrostar, vattenkokare eller porslin i glada kulörer kommer att göra ditt kök mycket mer intressant.

Bästa tipset

Kolla in webbsidan för vårt utbud av banbrytande produkter som stöter bort köksfläckar och gör det lätt för dig att torka bort fett och smuts.