”Vi vill skapa ett barnrum med Vilda västern-tema men vi vet inte var vi ska börja och vilket färgschema vi ska välja. Hjälp!”

Traditionella barnrum är underbara, men om du vill pröva något annorlunda kan du välja ett unikt tema för ditt barnrum.

Vi har skapat ett Vilda västern-tema för att visa hur du ska göra, men du kan lika enkelt följa dina egna idéer och använda samma grundläggande principer.

Vad väntar du på? Följ de här fem enkla stegen till ett färgschema med skojigt tema som passar perfekt för din lilla cowboy eller cowgirl:

Oavsett vilket tema du väljer är det viktigt att du definierar det generella färgschemat och bestämmer vilka kulörer du ska köpa för att uppnå den önskade looken.

1. Välj ett färgschema

Oavsett vilket tema du väljer är det viktigt att du definierar det generella färgschemat och bestämmer vilka kulörer du ska köpa för att uppnå den önskade looken.

När det gäller att återskapa det torra, karga Vilda västern-landskapet kan du använda varma röda och orange accenttoner som fungerar mot en sandfärgad bakgrund.

Du kan måla den översta delen av väggarna i en ljusare nyans, till exempel himmelsblått eller solnedgångsgult, och välja en jordig terrakottanyans på den understa delen. Måla den ljusare färgen först så är det enklare att täcka eventuella färgdroppar när du målar den understa halvan av rummet.

Om du inte är säker på vilka färger du ska välja kan du experimentera med olika nyanser i Nordsjö Visualizer-appen.

Vilka kulörer?

Deep Grasse
Misty Antibes
Clear Cognac
Clear Melun

Om du vill ha ett Vilda västern-tema kan du tänka höga kaktusar, vildhästar, fjädrar och pilbågar, men släpp också loss din egen fantasi.

2. Skapa ett blickfång

När du har målat bakgrunden är det dags att skapa ett blickfång med en väggmålning, schablon eller dekal på det valda temat. Om det är Vilda västern, tänk höga kaktusar, vildhästar, fjädrar och pilbågar, men släpp också loss din egen fantasi. Sök efter schabloner på internet eller låt kreativiteten flöda och skapa egna.

En äkta Vilda västern-look får du med betsade trämöbler.

3. Skapa en rustik känsla med trätoner

En äkta Vilda västern-look får du med betsade trämöbler.

Om du vill ha en färggladare känsla kan du välja ut några kulörer på väggmålningen och måla stolsben och skåpdörrar i samma nyans för att skapa en enhetlig look.

Vilka kulörer?

Clear Melun
Illuminated Melun
Mystical Roubaix

4. Matchande inredningsdetaljer

Bebisen kommer att tillbringa mycket tid nedbäddad i sin säng så välj sängkläder och textilier med omsorg.

En täcke med färgstarkt rutmönster eller aztektryck bidrar till Vilda västern-temat. Du kanske kan sy egna sängkläder och matchande kuddfodral och gardiner?

Bebisen kommer att tillbringa mycket tid nedbäddad i sin säng så välj sängkläder och textilier med omsorg.
Ett litet indiantält är en fin inredningsdetalj som ger bebisen något att fokusera på vid lek på golvet.

5. Finslipa looken

Om du har gott om utrymme behöver du bara några sista detaljer för att skapa en wow-faktor. Ett litet indiantält är ett fint inslag i inredningen och ger bebisen något att fokusera på vid lek på golvet.

Komplettera stilen med en syntetisk kohud för en autentisk känsla och fyll en fåtölj med mjuka kuddar och filtar i nyanser som matchar väggarna.

Bästa tipset

Måla väggmålningen eller schablonen med glansiga färger så att den sticker ut från bakgrunden. Det skapar en fantastisk kontrast, även om du inte har använt starka färger vilka lätt kan överstimulera bebisen.

Rätt färg till barnrummet

Rätt färg på rätt plats Ambiance färg

I barnrummet kan vad som helst hända. Här kan golvet bli ett stormande hajhav och sängen den mäktigaste prinsessborg. Och så kan mellanmålet råkas spillas ut. Och vattenfärgen hamna lite utanför pappret. Men trots det så kan du måla väggarna i barnrummet med en riktigt snygg färg.

Nordsjö Perform+ Easy2Clean är en vattenburen matt färg som går att tvätta av regelbundet. Länge leve leklusten. Och fina barnrum.

Använda kulörer