Välkommen in i vardagsrummet

@emsloo vardagsrum

Låt oss börja i vardagsrummet där tidlösa, sammetsmatta väggar ger utrymme för gröna växter och vackra stilleben. Här bidrar mörka väggar med en sober elegans, och textiler med färg. Färgen på väggen är Ambiance Xtramatt i kulör Misty Le Havre.

Sammetsmatta väggar, gröna växter och vackra stilleben.

Vidare till köket med egenmålade köksluckor

@emsloo måla kökluckor

Så skriver Emilie: – Sen vi flyttade har jag verkligen blivit ett fan av billig och snabb uppfräschning. Färg kan verkligen göra susen och liva upp gamla möbler och rum som ingenting annat. Här i köket har jag målat med Nordsjös snickerifärg och färgkoden heter S 4500-N. De är en mörkgrå färg som verkligen fick de här köket att komma till sin rätt!

– Jag slår verkligen ett slag för att själv måla om köksluckorna hemma, även om de tar några dagar att få allt i ordning, iaf om du har en 1.5-åring hemma. Jag spacklade igen de hål som behövdes, skruvade ner de luckorna som var svåra att komma åt runt, sandpapprade ytan lätt och målade sen två gånger med Nordsjös snickerifärg. Tänk på att använda dig av just snickerifärg så att luckorna tål de slitage som de lätt utsätts för i ett kök. Vi passade även på att byta ut våra beslag till nya. Tips är att investera i bra verktyg, jag använde en mini-roller och pensel.

Så här gör du när du målar om köksluckor

Färg kan verkligen göra susen och liva upp gamla möbler och rum som ingenting annat.

Barnrum nummer 1...

@emsloo barnrum Engla

– När de kom till väggfärg så var Engla snabb med att säga att hon ville ha en beige färg, INTE grått. Haha! Sagt och gjort.

– Englas väggfärg är från Nordsjös Easy2Clean sortiment och är ultimat i barnrum då de är superenkel att torka bort fläckar från. Den är även matt och rackarns enkel att måla med. Jag tänkte att de kunde vara kul att göra något "nytt" och körde samma typ av färg men i en annan kulör till lister, foder och dörr. Vad tycker ni? Jag är faktiskt riktigt nöjd! Väggfärgen har NSC S 2003-Y42R och färgen jag använde till lister osv har NSC S 5005-Y50R.

Easy2Clean är ultimat i barnrum då den är superenkel att torka bort fläckar från.

...och barnrum nummer 2!

@emsloo malt barnerum Blake

– Blakes väggar är målade med Nordsjös Easy2clean färg. Jag tänkte lägga upp hans rum i olika "zoner" så de inte blir för rörigt. Här ser ni hans sovhörna. Han sover visserligen inte här ännu men vi myser och läser böcker och förbereder så smått för den dagen då han är redo för eget rum och stor säng.

– Nu har jag målat rummet i en fantastiskt fin nyans från Nordsjös nya Easy2Clean sortiment. Den var helt sjukt mjuk att måla med och torkade rackarns fort. Easy2clean är perfekt i t.ex. barnrum eller i hallen då den är sjukt lätt att torka av och lite spill och kladd spelar ingen roll.

– Färgen i taket är Ambiance Sky i kulör Grey Pearl och den blågrå nyansen på väggen heter Glowing Paris.

Färgen i taket är Ambiance Sky i kulör Grey Pearl och den blågrå nyansen på väggen heter Glowing Paris.

Nästa: Kontoret

@emsloo sovrum

– Nu blev de färg till trappan i gamla delen av huset, kontoret, hallen och loftet. Färg är ett så otroligt enkelt sätt att förändra hemma och fräscha upp. För att inte tala om hur kul de faktiskt är att måla!

– Idag hann jag nästan klart i hallen. Där blir de en grå färg som går lite åt blått, väldigt fint!

Färg är ett så otroligt enkelt sätt att förändra hemma och fräscha upp.

Mer Emily Slotte?

Du hittar henne på Instagram som @emsloo och henne bloggen här Copyright: Alla bilder © @emsloo