De perfekta vita nyanserna för ditt hem

Upptäck när och hur du använder varma och kalla vita nyanser.

När du ska använda varma vita nyanser

Om du vill skapa en välkomnande atmosfär ska du välja varma vita nyanser som har lite rött eller gult i sig. Dessa nyanser skapar en mjuk och avslappnande atmosfär så de passar perfekt för sovrum och vardagsrum. Eftersom varma vita nyanser reflekterar ljus bra så passar det också bra att använda dem i rum som ligger åt norr eftersom de ofta har mindre naturligt ljus än de som ligger åt söder.

När du ska använda kalla vita nyanser

Kalla vita nyanser har blått eller grönt i sig vilket gör att de ser fräscha och rena ut. Använd kalla vita nyanser för att skapa en lugn och modern stil med starka konturer och skarpa linjer. Du kommer att märka att dessa nyanser även framhäver fantastiska accessoarer och konstverk.

Kalla vita nyanser är användbara i små rum eftersom de gör att rummet ser större ut. De neutraliserar även starkt ljus så de passar bra i rum som får mycket direkt solljus, särskilt i rum som vetter åt söder eller öster.

Blanda vita nyanser för en elegant stil

Om du känner dig äventyrslysten kan du prova att blanda varma och kalla vita nyanser. Här skapar kalla vita väggar och ett varmt vitt tak, golv och bord den perfekta bakgrunden för utsmyckade möbler, slående accessoarer och en vacker matta. Detta skapar en klassisk färgsättning som överraskar med sin sofistikerade enkelhet.