2016 Global Trend Research

Boken är en global produktion där framstående experter inom färg och design samlar sina åsikter kring nästkommande års trender och kulörer.

Colour Future

Coty_research3
Coty_research3

Boken är en global produktion där framstående experter inom färg och design samlar sina åsikter kring nästkommande års trender och kulörer. Sedan 2004 korar Nordsjö årligen Colour of the year, som är en viktig del i arbetet med Colour Futures.

Looking both ways

Coty16_fargepalett
Coty16_fargepalett

Colour Futures 2016 bygger på en övergripande trend ”Looking both ways”. För att verkligen förstå och uppskatta en trend som uppstår så måste man även förstå och fundera på dess motsats – att se i motsatta riktningar. Årets fyra nyckeltrender handlar om denna tvåsidighet - Heritage & Future, Words & Pictures, Dark & Light och The Grid & Letting Go.

Colour of the Year 2016

Coty16_1
Coty16_1

Ochre Gold är en spännande guldinfluerad kulör, noggrant utvald från en rik palett av gula nyanser, som just nu används överallt i designvärlden. Kulören och materialet syns på alltifrån designmässor till arkitektur, inredning, mode och grafisk design. Ochre Gold matchas bäst med en kompletterande färgpalett som är dov och svärtad med naturnära kulörer.

– Colour of the year 2016 är en gyllene ton som klarar sig utmärkt ensam, men som också är ett perfekt komplement i många färgsättningar, säger Per Nimér, Designchef på Nordsjö.