Heritage & Future

Heritage & Future

Några av nutidens största varumärken sätter idag stort värde på att utforska och berätta sin historia. Det ger dem en äkthet och trovärdighet som inte går att köpa för några pengar i världen. Genom att titta bakåt i tiden och använda röda toner från vårt arv och kombinera det med ljusa färger, skapar du en modern känsla som pekar mot framtiden.

Läs mer
Coty16_DarkLight_hero

Words & Pictures

Earth Hour – där miljontals människor runt om i världen alla släcker ner belysningen under en gemensam timme, har visat hur mycket ljuset påverkar oss. Ta in mörkret i ditt hem även när ljuset är på genom att använda gryningen och skymningens kulörer.

Mörkret är underskattat. Vi behöver det för att sova bra, återhämta oss och vila. Vi använder oss av ”Earth hour” för att spara energi men detta har också visat på hur ”förorenad” vår miljö är av ljus. Paletten består av många mörkare kulörer, inte svarta utan med den svärta som finns i gryningen och skymningen.

Läs mer
Coty16_words_hero

Words & Pictures

Vi lever i en tid där varje ögonblick registreras och publiceras på sociala medier. Detta har lett till en visuell mättnad, som gör att vi idag föredrar kvantitet före kvalitet. Konsekvensen av detta är att ord får en större kraft och betydelse. Modernisera ditt hem genom att använda kulörer som är hämtade från bläck och grafit och associeras med sociala medier.

Läs mer
Coty16_grid_hero

The Grid & Letting Go

I strävan efter att hitta sig själv i den moderna världen vi lever i lockas allt fler människor av det oreglerade. Men vi behöver gränser även om vi gör uppror mot dem – frihet upplevs bäst i kontext med ramverk. Inred genom att låta fantasin flöda fritt utan att begränsas av normer. Med levande och färgglada kulörer - i kontrast med svart och vitt - skapar du ett fantasifullt hem.

Läs mer
Coty16_2

Ochre Gold

Colour of the year 2016 är en gyllene ton som klarar sig utmärkt ensam, men som också är ett perfekt komplement i många färgsättningar.

Coty16_3

Colour of the Year 2016 :: Ochre Gold

Colour of the year 2016, Ochre Gold, är en guldinfluerad ockra som återfinns i naturen och kopplar samman rådande trender med historien på ett naturligt sätt. Kulören är stark nog att väcka uppmärksamhet på egen hand, men är också vacker i kombination med andra nyanser som påminner om naturens egen palett.

Coty16_darklight

Trenderna 2016

Colour Futures 2016 bygger på en övergripande trend ”Looking both ways”.

Coty_research

2016 Global Trend Research

Boken är en global produktion där framstående experter inom färg och design samlar sina åsikter kring nästkommande års trender och kulörer.